Na smučišču Mariborsko Pohorje z Arehom se po večdnevnem zasneževanju smučarskih prog v soboto, 9. 12. 2023, začenja nova zimska sezona. Za prvo smuko bo na Arehu urejena proga Pisker s šestsedežnico, ki bo delovala med 9. in 16. uro, na Mariborskem Pohorju pa bo v tem času odprt otroški poligon s trakovoma Bejbika, so sporočili iz Visit Pohorje.

Prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic

Za uporabo smučišč oziroma žičnic v upravljanju podjetja Marprom I JHMB bodo ob vstopu v zimsko sezono veljale prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic: 23 EUR za odrasle, 20 EUR za mladino, študente in seniorje, 14 EUR za otroke in enako za invalide. Vozovnice samo za uporabo poligona oz. trakov Bejbika bodo naprodaj po rednih cenah, pojasnjujejo na Visit Pohorje.

Krožna kabinska žičnica Pohorska vzpenjača bo ob odprtju smučišča obratovala neprekinjeno med 8.45 in 16. uro. Za prehod z Mariborskega Pohorja na Areh pa bo smučarjem na razpolago avtobusna povezava – za vikend bosta vozila dva smučarska avtobusa.

Glede na to, da spust s smučmi od parkirišča na Arehu proti Piskru še ne bo mogoč, gozdna cesta do zgornje postaje Cojzarice pa je zasnežena, obiskovalcem na Visit Pohorje priporočajo dostop z avtomobili iz Ruš do spodnje postaje Piskra, kjer je na razpolago veliko brezplačno parkirišče. Prav tako bo moč kupiti vozovnice na blagajni Pisker, medtem ko blagajna Areh (na zgornji postaji nove štirisedežnice Ruška) še ne bo odprta.

Po uvodnem smučarskem vikendu se bo zimska sezona nadaljevala neprekinjeno tudi v prihodnjem tednu. Pri tem bo odpiranje ostalih prog odvisno od vremenskih in snežnih razmer, so še sporočili.