Počitnice gredo h koncu in ne glede na to, kako zelo zabavne so bile, bo počasi treba spet v šolo ali službo. Da pa bo prehod posebno mehak, so pri ZPM Maribor v sodelovanju z zabavnimi in družbeno odgovornimi partnerji, tudi letos pripravili posebno razigran zadnji dan počitnic, ki nosi ime Neresna olimpijada.

“Neresni” že 25 let

Neresna olimpijada letos praznuje že četrt stoletja. V sredo, 31. avgusta se bo med 9. – 14. uro znova odvijala v središču mesta, na Trgu svobode. “Čisto na začetku, torej pred 25. leti smo to olimpijado izvajali na več lokacijah po Mariboru. Takrat smo imeli več zaposlenih preko javnih del, več prostovoljcev. Osnovna ideja pa je ta, da je zadnji dan počitnic zelo zabaven, živahen. Otroci v skupinah po 5 tekmujejo v šaljivih športnih disciplinah. Na koncu preštejemo rezultate, nagrade pa seveda dobijo vsi,” je za maribor24.si pojasnila Tadeja Dobaj, koordinatorica dejavnosti pri ZPM Maribor.

ZPM Maribor in Dom ustvarjalnosti mladih sta v teh poletnih mesecih gostila mlade nadobudneže, tiste najbolj radovedne in ustvarjalne, Neresna olimpijada pa je vsako leto pika na i.

Olimpijada je namenjena vsem, tudi tistim, ki niso bili na čisto nobeni delavnici ali dogodku, se je pa nanjo treba prijaviti. To lahko do zadnjega dne opravite na: 02 229 94 50, 040 433 511 ali e-naslovu [email protected]

Kdor pridno in zagreto športa, si seveda zasluži tudi nagrado. Tokrat bosta v sodelovanju z našo medijsko hišo Maribor24.si potekali še dve delavnici. Ker skrbimo za okolje, se bomo lotili poslikave majic za ponovno uporabo, izdelali pa si boste tudi nakupovalne vrečke iz odsluženih majic, ki ne bodo le unikatne, temveč tudi vedno znova uporabne.

Za tiste, ki vam športne energije ne zmanjka, bodo na voljo še napihljiva igrala ter spektakularna predstava s Čarovnikom Grego.

Maribor, moje mesto

Kako dobro poznate Maribor? Znanje o tem našem lepem mestu ob Dravi bodo pri ZPM letos preverjali že dvajsetič. Tokrat bo obarvano z eno najbolj prepoznavnih mariborskih legend, legendo o čevljarčku, ki je Maribor rešil pred Turki. “Zbrali se bomo v pritličju Doma ustvarjalnosti mladih, nato pa se v manjših skupinah odpravili na poučno in zabavno pot po našem mestu,” pojasnjuje koordinatorica, Tudi na ta dogodek se je potrebno predhodno prijaviti in sicer ne bi želeli pokvariti vseh presenečenj, naj pa namignemo, da je bilo govora tudi o sladoledu.

Če torej želite preizkusiti tudi svojo detektivsko žilico, nikar ne zamudite te idealne priložnosti, ki pa se bo odvijala že v torek.

S počitniškim programom in tudi z obiskom, so pri ZPM Maribor zelo zadovoljni. Po večini so delavnice in dogodke obiskovali otroci stari med 6 in 12 let, ki so tudi glavna ciljna skupina organiziranih dejavnosti.

Ker bo letošnja prireditev ekološko in dobrodelno obarvana, smo tudi pri naši založniški hiši zavihali rokave in pripravili donacijo za počitnice, ki jo bomo članom ZPM Maribor predali na najbolj zabavni olimpijadi daleč naokrog.