V Maribor prihaja Marbeerger Fest 2022. Festival so organizatorji prvič izvedli v letu 2018 na Glavnem trgu v Mariboru, letos pa bo potekal na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Festival se prične v petek 23. septembra ob 12.00 in traja do polnoči ter se nadaljuje v soboto ob 10.00 in se zaključi ob polnoči.

“Pivo, burger, Rock ‘n’ Roll”

Marbeerger Fest sestavljajo 3 sklopi, ki so tudi slogan dogajanja: “Pivo, burger, Rock ‘n’ Roll”.

“Predstavili bomo 7 slovenskih kraft pivovarjev Maister Brewery, Green Gold Brewing, Reset Brewery, Frizi Beer, Lobik Brewery, Rikon Brewery in Pivovarna Maribor, ki nam bodo ponudili 25 različnih vrst piva,” so sporočili organizatorji.

Za vrhunske burgerje in jedi z žara bodo poskrbeli Bootl’s Burgers, David’s Burgers in Wewillgrillyou, v soboto pa se jim bo pridružil še Food truck Super pizza, ki bo ponudbo burgerjev dopolnil z odličnimi picami.

Foto: Marbeerger Fest, Facebook.

Festivalsko dogajanje bodo v petek 23. septembra popestrili nastopi glasbenih skupin Joe & the Rhythm Boys, Invite ter Yu Generacija, v soboto 24. septembra pa Strici iz ozadja, BrataZ in The Rocktors. Nastopi skupin se oba dneva začnejo ob 17. uri.

“Marbeerger Fest organiziramo z namenom, da Mariborčanom in ostalim gostom ponudimo kvalitetni družabni in kulinarični dogodek, na katerem z živo glasbo popestrimo življenje v našem mestu ob koncu poletnih dni,” so še sporočili.

Marbeerger Fest 2019, Foto: Facebook.

Marbeerger Fest, Foto: Facebook.