Poslovil se je dr. Kurt Kancler, upokojeni pediater, ki je mnoga leta med drugim vodil tudi organizacijsko enoto Varstva otrok in mladine v Mariboru.

Zelo aktiven tudi po upokojitvi

Dr. Kancler je bil od leta 1964 predstojnik dispanzerja za otroke v Mariboru, več kot dvajset let je vodil organizacijsko enoto Varstva žensk, otrok in mladine v Mariboru, bil je pomočnik glavnega direktorja za strokovne medicinske zadeve.

Mnoga leta je delal tudi kot priznan predavatelj pediatrije ter farmakologije na Srednji medicinski šoli v Mariboru, kar dvanajst let pa je bil zaposlen tudi kot višji predavatelj na Pedagoški fakulteti v Mariboru.

Dr. Kancler se je upokojil leta 2007, vendar je kljub upokojitvi še naprej sprejemal paciente v zdravstvenem domu in s tem nadaljeval svoje poslanstvo ter pomagal blažiti kadrovsko stisko. Leta 2011 je postal častni meščan mesta ob Dravi in ob priložnosti za Večer pojasnil:  “Pol leta sem bil upokojenec, potem pa so mi rekli, ti, nikogar nimamo, pridi, prosim. In, kot vidite, spet sedim tukaj in delam. Delo otroškega zdravnika me je vedno veselilo, zakaj ne bi torej še na stara leta delal s ‘ta mladimi’, če lahko.”

Dr. Kurt Kancler je bil prvi predsednik Zdravniške zbornice Slovenije, osem let je bil podpredsednik Zdravniškega društva Slovenije in predsednik Zdravniškega društva Maribor.