Kot smo že poročali, je bralec Slovenskim novicam razkril, da je prodekan fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na 150 naslovov poslal 74 kategorij osebnih podatkov 2300 študentov, zadevo pa po anonimni prijavi preiskuje tudi informacijska pooblaščenka.

Ob tem dodaja, da ne fakulteta, ne univerza oškodovanih študentov o incidentu nista obvestili, temveč ”skušata šikanirati in ugotoviti, kdo je podal anonimno prijavo”. Bralec je še trdil, da poskušajo pristojni vse skupaj pomesti pod preprogo in izbrisati sledi.

Univerza v Mariboru ne obravnava varnostnega incidenta

Z vprašanji o podrobnostih primera smo se obrnili na Univerzo v Mariboru, s katere so nam sporočili, da ne obravnavajo varnostnega incidenta. ”V zvezi z vašimi vprašanji, ki smo jih prejeli, vas obveščamo, da na UM FERI ne obravnavamo varnostnega incidenta, lahko pa potrdimo, da smo prejeli Poziv informacijskega pooblaščenca in ker postopki še tečejo, dodatnih pojasnil še ne moremo podati,” zapišejo v odgovoru.

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je za Slovenske novice povedala, da so bili o opisanem dogodku obveščeni 23. oktobra. ”Na to temo (smo) prejeli prijavo, na podlagi katere je bil zoper Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru uveden inšpekcijski postopek,” je zapisala in dodala, da s strani fakultete obvestila o kršitvi varnosti osebnih podatkov niso prejeli.