Kot so napovedali na Agenciji RS za okolje (ARSO), nas je danes tudi na Štajerskem le pričakal dež. Toda veselje ne bo trajalo dolgo, dež je napovedan samo do popoldneva. Sledi oblačen dan, s temperaturami do 19 stopinj Celzija.

Vročino bodo v petek razbila neurja

V nedeljo bo povečini sončno. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla, na Štajerskem pa so čez dan napovedane temperature okoli 24 stopinj Celzija, torej vročine še ne pričakujemo.

Nad zahodno, srednjo in južno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka se iznad severnega Jadrana počasi pomika proti jugovzhodu in danes še vpliva na vreme pri nas.

V ponedeljek bo sprva pretežno jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda naraščala. Popoldne so napovedane krajevne plohe in nevihte, toda žal ne za severovzhod države, kjer padavin ne bo vsaj do petka. V torek bo povečini sončno, vročina se bo stopnjevala vse do četrtka, ko je za Maribor in okolico napovedano okoli 34 stopinj Celzija. V petek so tudi za naše kraje napovedane nevihte, ki bodo razbile vročino, še napovedujejo na ARSO.