Svež, dišeč, vroč in neustavljivo dober. Če tudi vi sodite med ljubitelje najboljšega jesenskega in tudi zimskega naravnega posladka, se boste bržkone razveselili dejstva, da je v Mariboru že mogoče dobiti merico najdebelejšega kostanja.

Prva stojnica je že postavljena

Kostanj je priljubljena poslastica mnogih. Prva merica sezone se zagotovo vreže najbolj v spomin, res pa je, da šele zmrzal v kostanju spodbudi sladkobo. Če s prvo merico počakate predolgo, se zna zgoditi, da bo kostanj sicer bolj sladek, verjetno pa bo kateri izmed plodov tudi že črviv.

Za majhno merico kostanja, ki meri približno četrt litra boste odšteli 3,5€, za večjo, pollitrsko pa 6€

Ohladitve tega konca tedna so poskrbele, da je na plano pokukal že prvi ponudnik kostanja, ki za zdaj sicer ostaja edini. Njegov sod je postavljen na Trgi Svobode, ostale lokacije drugih ponudnikov pa za zdaj še samevajo, niti ni jasno, če bodo na enakih lokacijah kot sicer v letih pred korono.

Sezona prodaje načeloma traja od septembra do konca leta, odvisno od povpraševanja in sezone.

Kostanj doma seveda lahko pripravite tudi na mnoge načine, spečete ga lahko na žaru, morda vam bolj zadiši kuhan, ali pa v kaki izmed izdatnih jesenskih sladic. Kako pa si ga vi najraje privoščite?