V času vročih poletnih dni tudi se mnogo posameznikov odloči za selitev ali za nakup nove poslovne nepremičnine ali novega zemljišča pred prihajajočimi in nekoliko hladnejšimi jesenskimi dnevi. Čeprav se zdi, da se dandanes trg nepremičnin zaradi vsesplošne draginje nekoliko omejuje, lahko na mariborskem območju kljub temu najdete pestro izbiro stanovanjskih in poslovnih nepremičnin. V nadaljevanju vam v sodelovanju z nepremičninsko agencijo Century21 Maribor City predstavljamo 7 najcenejših nepremičnin v Mariboru in njegovi bližnji okolici, ki so trenutno na voljo za nakup.

1. Poslovni prostor v centru Marina Maribor

Prodaja se poslovni prostor v trgovsko-poslovnem centru Marina Maribor. Prostor se nahaja v pritličju centra Marina na Jadranski cesti in je v velikosti 53,66 m2. Prostor je možno izkoristiti za različne poslovne dejavnosti. Glavni vhod ima skozi trgovsko-poslovni center, stranski vhod (primeren tudi za dostavo blaga in vstop zaposlenih) pa ima iz ulične strani, kjer je možno tudi parkiranje za lastnika oz. zaposlene. Sanitarije za zaposlene so ločene od preostalih v etaži. Pred stavbo ter ob njej so urejena parkirišča. Prostor se prodaja neopremljen. Lokacija je fantastična – dostopna, z veliko parkirišči in v bližini vse potrebne infrastrukture.

Izklicna cena nepremičnine: 79.000,00 EUR

2. Gradbena parcela v Zrkovcih

Išče se novi lastnik gradbene parcele v Zrkovcih. Nahaja se v majhnem primestnem naselju severovzhodno od Maribora, ob reki Dravi, v mirnem naravnem okolju, od mesta oddaljenim le nekaj minut. V neposredni bližini je tudi avtocestni uvoz in izvoz. Parcela je v velikosti 509 m2. Nahaja se v lepem in mirnem naselju stanovanjskih hiš. Na voljo je bilo več parcel in so razen te že vse prodane, ter na večini že stojijo nove hiše. Na sami parceli so že pripravljeni vsi priključki (elektrika, voda, fekalna in meteorna kanalizacija in telefon), na katere se nov objekt samo priključi. Na tem območju je sprejet občinski prostorski plan za stanovanjsko gradnjo. Do centra Maribora je približno 10 minut vožnje.

Izklicna cena nepremičnine: 50.900,00 EUR

3. Poslovni prostor v trgovsko-poslovnem centru Marina Maribor

Prodaja se poslovni prostor v trgovsko-poslovnem centru Marina Maribor. Prostor se nahaja v pritličju centra Marina na Jadranski cesti in je velikosti 30 m2. Prostor je možno izkoristiti za različne poslovne dejavnosti – pisarno, trgovino ali prostor za storitve. Glavni vhod ima skozi trgovsko-poslovni center. Sanitarije za zaposlene so ločene od preostalih v etaži. Pred stavbo so urejena parkirišča. Prostor se prodaja neopremljen. Lokacija je fantastična – dostopna, z veliko parkirišči in v bližini vse potrebne infrastrukture.

Izklicna cena nepremičnine: 45.000,00 EUR

4. Gradbena parcela v Rošpohu

Prodaja se gradbena parcela v Rošpohu v velikosti 1143m2 na jugovzhodni legi. Parcela je ograjena, prav tako vsi priključki ob parceli. Dovoz je možen iz spodnje in zgornje lege. Priporočamo ogled in nakup strankam, ki iščejo mirno ter sončno lokacijo le streljaj iz mesta Maribor. Primerna za izgradnjo stanovanjske hiše ali bivalnega vikenda.

Izklicna cena nepremičnine: 39.000,00 EUR

5. Poslovna pisarna v centru mesta

Na frekventni in lahko dostopni lokaciji v centru mesta se prodaja pisarna v velikosti 19,90 m2. Pisarna se nahaja v drugem nadstropju stavbe grajene leta 1987 (dostop je možen tudi z dvigalom), ki je bila adaptirana leta 2021. Oglaševalska cena izključuje pisarniško opremo na fotografijah, stroški ogrevanja znašajo od 35 € (poleti) – 65,00 € (pozimi). Prevzem pisarne je možen takoj, parkiranje pa je na voljo na sosednjem parkirišču in je sicer plačljivo.

Izklicna cena nepremičnine: 35.000,00 EUR

6. Gradbena parcela v Malečniku

V Malečniku, v naselju Hrenca se prodaja lepa sončna gradbena parcela velikosti 882 m2. Zemljišče je v celoti ograjeno in je z izjemo 2 (dveh) kvadratnih metrov v celoti opredeljeno kot stavbno zemljišče. Do stika s parcelo vodi asfaltirana občinska cesta, od koder je moč povezati tudi elektriko in vodo. Preko sosednjih zemljišč je urejena služnost. Na parceli se nahaja še lopa in nekaj sadnega drevja, odlikuje jo čudovit razgled na okoliško pokrajino. Nepremičnina vam bo nudila umik pred prehitrim tempom življenja, mir, tišino in stik z naravo.

Izklicna cena nepremičnine: 22.900,00 EUR

7. Poslovni prostor v centru Maribora

Prodaja se manjši poslovni prostor v Trgovsko-poslovnem centru (TPC) City v centru Maribora. Nahaja se na dobri lokaciji v kletni etaži objekta. Zajema en prostor, velikosti 31,5 m2 in ga je mogoče koristiti za trgovsko ali poslovno dejavnost. Po tleh je položena keramika. Vhod je varovan z dvižnimi kovinskimi vrati. Lokal je brez bremen, prost in takoj vseljiv. Objekt TPC City, letnik 1992, se sicer nahaja v centru mesta na odlični lokaciji. Zajema več etaž do katerih vodijo tekoče stopnice in dvigala. V kletnem delu so urejena plačljiva parkirišča. Mesečni stroški za obratovanje lokala so cca. 120 €.

Izklicna cena nepremičnine: 18.600,00 EUR