Maribor

Tako bodo delovale zdravstvene ambulante v ponedeljek v Mariboru

Uredništvo , 10.08.23 ob 13:47

Obe zdravstveni ustanovi v Mariboru bosta delovali nemoteno po normalnem urniku.

Tako bodo delovale zdravstvene ambulante v ponedeljek v Mariboru

Na ministrstvu za zdravje so vsem javnozdravstvenim zavodom poslali navodila, glede dela na uzakonjen dela prost dan. “Menimo, da je z vidika zdravstva dan solidarnosti najbolje izkoriščen v opravljanju zdravstvenih storitev, saj tako sodržavljanom pomagamo izpolniti njihove zdravstvene potrebe in preprečimo dodatno podaljševanje čakalnih dob,” so zapisali.

Javne zdravstvene zavode in koncesionarje v javni zdravstveni mreži so še pozvali, naj naročenih pacientov ne odjavljajo. “Delo organizirajte tako, da bo za ponedeljek naročene programe možno izvesti, pri čemer upoštevajte delovno pravno zakonodajo v zvezi z odreditvijo nadur in plačilom dodatkov na dan, ki je z zakonom določen kot dela prost dan,” so dodali. Ministrstvo za zdravje še predlaga, da se zdravstvenim delavcem, ki so bili neposredno prizadeti v poplavah, kljub zgoraj napisanemu vseeno omogoči prost dan.

Direktor ZD Maribor Jernej Završnik nam je povedal, da bodo upoštevali okrožnico ministrstva in bodo vse službe na dan delale po normalnem urniku. Podobno bo v UKC Maribor. Kot so sporočili, bo v ponedeljek ves ambulantni, diagnostični in operativni program potekal nemoteno.

Iz mariborske občine so nam odgovorili, da bodo vrtci – glede na obvestilo ministrstva za vzgojo in izobraževanje – zaprti.

Mestni avtobusni potniški promet Marproma bo v ponedeljek, 14. avgusta, in v torek, 15. avgusta, potekal po nedeljskem, prazničnem voznem redu. Prav tako bodo blagajne na Glavni avtobusni postaji odprte po nedeljskem, prazničnem delovnem času, to je med 8. in 20. uro.