S Športne zveze Maribor so sporočili, da dogodek Športni vikend Maribora, ki je bil načrtovan za prihajajočo soboto in nedeljo, zaradi negotove finančne situacije nepreklicno odpovedujejo.

Maja Bezjak, strokovna sodelavka na Športni zvezi Maribor nam je pojasnila, da je Športni vikend Maribora vedno sofinanciran s strani Mestne občine Maribor in Fundacije za šport. Večino od 10 do 12 tisoč evrov potrebnih sredstev naj bi preko razpisa zagotovila ravno mestna občina. “V tem trenutku nimamo informacije o tem, v kolikšni meri smo bili uspešni na javnem razpisu letnega programa športa v Mestni občini Maribor, koliko denarja je na voljo in ali bodo prireditve sploh sofinancirane. Enostavno te odgovornosti, da društva napeljemo na to, da izvedemo dogodke, ki jih na koncu ne bomo mogli poplačati, ne moremo prevzeti.” Sredstva, pridobljena s strani Fundacije za šport, ne zadostujejo niti za izpeljavo polovičnih aktivnosti dogodka.

Športni vikend Maribora je tako prihajajoči konec tedna dokončno odpovedan, na Športni zvezi Maribor pa dopuščajo možnost, če se bodo zadeve finančno uredile, da dogodek organizirajo letos jeseni.