Potem ko smo tudi v našem uredništvu opozorili na velike kupe odpadkov, ki so se vztrajno kopičili v krožišču ob uvozu na Sokolsko ulico, so pretekli teden v javnem podjetju Snaga ukrepali. Na podlagi prejete odločbe s strani Inšpektorata RS za okolje in prostor so zemljišče ustrezno uredili.

Odpadke v celoti odstranili

Odpadke smo v celoti odstranili, ocenjena količina je 20 kubičnih metrov. Ravnanje, kot smo mu bili priča na Sokolski ulici, je bilo ne samo v nasprotju s predpisi, ampak tudi nekulturno dejanje vseh tistih, ki so na območje nezakonito odlagali odpadke,” so zapisali v javnem podjetju Snaga.

Spomnimo, tam so bili v preteklosti nameščeni zabojniki Humane in kasneje odstranjeni, kasneje je bil tam lociran zbiralnik za zbiranje odsluženih električnih naprav in elektronske opreme, a so odstranili tudi tega. Zraven omenjenega zbiralnika je postopoma nastalo divje odlagališče smeti, na katerega so nas večkrat opozorili bralci.

Smeti se (spet) kopičijo

Stanje je bilo pred tedni tako še posebej alarmantno, saj so kupi smeti rasli iz dneva v dan, med kosovnimi odpadki pa naj bi se znašla tudi hrana. Zaradi vročine v preteklih dneh se je v bližini širil neprijeten vonj, organski odpadki pa so bili vaba za glodavce.

Kot kaže pa pogled na čisto okolico ni trajal dolgo. Pred dvema dnevoma so nas bralci ponovno opozorili, da se na Sokolski tako spet nabirajo odpadki. Nekdo je namreč tja prinesel polno vrečo smeti. Samo upamo lahko, da stanje (še prekmalu) ne bo spet takšno, da bo treba ukrepati.