Galerija Petrina, ki se nahaja na Slovenski ulici 31 v Mariboru, je skrita za mestnim gledališčem in je prav poseben prostor. Ko vstopiš v njo, vstopiš v svet nenavadnih oblik in razsežnosti, kjer nastajajo vedno nove zgodbe. Tu se brišejo meje med resničnim in namišljenim, domišljija dobi krila, razum pa mora ostati zunaj, za tesno zaprtimi vrati.

Galerija, v kateri so večinoma razstavljena in naprodaj avtorska dela slikarke Petrine Vake, bo kmalu upihnila 20. svečko. Po umetnici je galerija tudi dobila ime, slike pa nastajajo v ateljeju, ki je del galerije. Včasih pa tudi v naravi, na polju, ob cvetočem grmičku, sedaj ob novih tehnologijah, pa celo doma na kavču. Več kot trideset let Petrina išče pravljični svet med rastlinami. Ne mara predlog, ne kopira drugih slikarjev , ne ponavlja motivov. Njene slike so iskrene zgodbe. To ji potrjujejo zadovoljni kupci, ki se vračajo.

V Galeriji Petrina boste našli samo slike, ki so nastale v njeni glavi. Njen pravljični svet. V šali ta svet imenuje : »Skozi rožnata očala. To pa zato, ker je resničen svet, ki ga živimo danes precej bolj naporen in težaven.«