Zaradi porasta okužb s Covid-19 so na Oddelku za pljučne bolezni preklicali obiske do nadaljnjega. Izjeme so možne le v izjemnih primerih, v dogovoru s sobnim zdravnikom (obisk za kratek čas), so sporočili z UKC Maribor.

Obiski v UKC Maribor so dovoljeni vsak delovni dan (od ponedeljka do petka) med 16. in 17. uro, ter med vikendom in ob praznikih med 14. in 15. uro. Iz UKC-ja svetujejo, da imajo pacienti zgolj enega ali dva obiskovalca dnevno.

V posamezni organizacijski enoti lahko predstojnik zaradi narave zdravstvene oskrbe in/ali dobrobiti pacientov omeji obiske. Obiski so tako trenutno na eno zdravo osebo dnevno omejeni:

– na Kliniki za nevrologijo,

– na Kliniki za interno medicino,

– na Kliniki za kirurgijo,

– na Kliničnem oddelku za abdominalno in splošno kirurgijo je v sobi intenzivne terapije pri istem bolniku istočasno dovoljen le 1 obiskovalec.

Na Oddelku za gastroenterologijo obiski do preklica niso dovoljeni. Izjeme so možne le v dogovoru s sobnim zdravnikom ali predstojnico oziroma njenim namestnikom.

Na Oddelku za pljučne bolezni obiski do preklica niso dovoljeni. Izjeme so možne le v izjemnih primerih, v dogovoru s sobnim zdravnikom (obisk za kratek čas).

Uporaba zaščitnih mask je v UKC Maribor zelo priporočljiva.

Obiskovalci ne smejo imeti znakov in/ali simptomov okužbe dihal. Obiskovalci si naj roke razkužijo vsaj pred vstopom v bolniško sobo.