Regionalno razvojno agencijo (RRA) Podravje – Maribor bo po novem vodila Nataša Ritonija, trenutno še vedno aktualna direktorica Olimpijskega festivala evropske mladine (Ofem). Sklep o izbiri je postal pravnomočen z včerajšnjim dnem, sedaj morajo odločitev sveta zavoda potrditi še mariborski mestni svet in pet občinskih svetov občin soustanoviteljic, poroča današnji Večer.

Spomnimo, dosedanjemu direktorju Urošu Rozmanu se je mandat iztekel konec septembra, zaradi osebnih razlogov pa se na nov razpis ni prijavil. Na prvi razpis se sprva nihče ni prijavil, ko so ga podaljšali, so se prijavili trije. Eden ni izpolnjeval pogojev, druga dva pa članov sveta zavoda nista prepričala.

Javni zavod s 35 zaposlenimi bo najverjetneje prevzela Ritonija s 1. januarjem, še navaja časnik, ko se izteče mandat vršilki dolžnosti Karmen Razlag, vodji sektorja za turizem v RRA. Hkrati pa bo takrat prenehala tudi Ritonijina pogodba za vodenje Ofema, za katerega pripravlja zaključno poročilo.

Kot je za Večer med drugim povedala Ritonija, jo je ta zgodba zelo nagovorila. “RRA Podravje-Maribor je pomemben igralec v regiji, ima veliko projektov, povezuje, pomaga občinam in sodeluje z veliko deležniki, kar je bilo pomembno tudi pri projektu Ofem. S tega vidika se tega izziva zelo veselim,” je dejala Ritonija, ki je doslej delala še v zasebni šoli Doba, na Pošti Slovenije in v kabinetu župana Saše Arsenoviča, kjer je bila vodja mednarodnega sodelovanja.