Na eni izmed nedavnih sej so mestni svetniki podali tudi pobudo o razširitvi drevoreda v Kamnici. Kamniški drevored je v zadnjem času iz dneva v dan bolj obremenjen, saj je postal priljubljena točka rekreativcev in družin z otroki. Na ozkem pločniku se tako srečujejo sprehajalci psov, tekači, mamice z vozički, invalidi in še bi lahko naštevali.

Drevored (pre)obremenjen, v ta namen uredili Vrbansko cesto

Mestni svetniki v imenu bližnjih stanovalcev, ki so redni obiskovalci drevoreda, tako predlagajo, da bi sprehajalno pot razširili ali ji dodali še dodaten pas, ki bi bil posebej namenjen skirojem, kolesarjem in rolkarjem, obstoječ pas pa bi ostal za potrebe pešcev. Ob tem mestni svetniki predlagajo tudi več klopi za počitek.

S pobudo smo seznanili tudi Mestno občino Maribor, kjer so nam odgovorili, da se problematike zavedajo. “Strinjamo se, da je kamniški drevored zelo zanimiv za mnoge Mariborčane, česar smo veseli. Uredili smo Vrbansko cesto, kjer smo uredili območje na način, da je kolesar na vozišču, na cesti je v ta namen vzpostavljena tudi cona 30 km/h. Tudi električni skiroji sodijo na cesto. Tako ostanejo na sprehajalni poti dejansko samo pešci. S tega vidika ne vidimo potrebe po razširitvi sprehajalne poti,” sporočajo z mestne občine.

Hkrati bodo poskrbeli za izvajanje kontrole nad kolesarji in skiroji ter jih opozarjali, da vožnja po drevoredu ni primerna, saj so v ta namen urejene zgoraj navedene kolesarske površine.

Širitev površine tako zaenkrat ne pride v poštev, na občini pa zagotavljajo, da bodo preverili tudi možnost postavitve prometne signalizacije, ki bo voznike koles in skirojev vodila na za ta vozila namenjene površine.