Veliko panoramsko kolo, glavna atrakcija lanskega prazničnega dogajanja v Mariboru se morda obeta tudi letos. Tako namreč nakazuje nedavno zaključen razpis Mestnih nepremičnin, ki so objavile Javno povabilo ponudnikom za najem prostora za postavitev Panoramskega kolesa Miklavževe in Božične tržnice na Glavnem trgu.

Ponudba predvideva postavitev panoramskega kolesa od 30.11.2023 do 31.12.2023, kar pomeni, da si lahko veliko atrakcijo obetamo že čez natanko en mesec.

V Mariboru bomo praznične lučke uradno prižgali 30. novembra.

Najnižja ponudbena cena za najem zemljišča za postavitev panoramskega kolesa je 14 000 evrov, ponudnik pa se s podpisom pogodbe zavezuje, da bo panoramsko kolo obratovalo vse dni trajanja Božične tržnice, »… z izjemo nepredvidenih tehničnih okvar, za katere ponudnik jamči, da jih bo odpravil v najkrajšem možnem času,« še navaja razpis.

Kdaj bomo v Mariboru prižgali lučke?

V razpisu tako izvemo tudi natančen datum začetka delovanja kolesa, ki je torej 30.11., ko se obeta tudi prižig lučk. Panoramsko kolo mora biti tako v skladu z razpisom postavljeno najkasneje do 27.11.2023 in delujoče na dan prižiga lučk.