V včerajšnjih jutranjih urah je namesto budilke, Gorska reševalna služba (GRS) Maribor prejela klic Regijskega centra za obveščanje v Mariboru. Obveščeni so bili, da si je popotnik na območju Šumika poškodoval koleno, potreboval je takojšnjo medicinsko pomoč.

Intervencija je trajala dlje kot so pričakovali

“Ker smo iz tega območja v zadnjem času reševali kar nekaj oseb, smo domnevali, da bomo z reševanjem hitro zaključili, a se je kaj hitro izkazalo, da temu ne bo tako,” pravijo iz GRS Maribor. Informacije glede lokacije so poskrbele za nekaj zmede, še posebej hoja izven urejenih poti, kakor tudi območja, ki niso pokrita s telefonskim signalom katerih na Pohorju ne manjka. Tako se je reševalna intervencija skoraj spremenila v iskalno. Po dodatni analizi podatkov so po pregledu območja ponesrečenega locirali, ga oskrbeli in predali Nujni medicinski pomoči. GRS Maribor bi se za pomoč še radi zahvalili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ruše in Smolnik. 

Opozarjajo, da se na pot vedno odpravite pripravljeni

Tudi na prvi pogled prijazne poti Pohorja lahko kaj hitro pokažejo drugo podobo. Zato se na turo vedno ustrezno pripravite, upoštevajte svoje sposobnosti, tako kondicijske kot orientacijske. V nahrbtniku imejte vedno nekaj prve pomoči in dodatnih oblačil, bližnje obvestite kam grete in kdaj vas lahko pričakujejo nazaj. Tudi v avtomobilu pustite listek s temi informacijami. Ne pozabite tudi na to, da se lahko mobilnemu telefonu v območjih s slabim signalom hitreje izprazni baterija.