Na višješolskih in visokošolskih zavodih se začenja novo študijsko leto, tokrat v živo s tradicionalnimi dobrodošlicami univerz in študentskih organizacij. Študijski proces bo po dveh covidnih letih znova potekal nemoteno v predavalnicah in laboratorijih. Minister za izobraževanje Igor Papič je vsem zaželel uspešno študijsko leto.

Prvi študentski torek na Štuku že razprodan

Novince mariborske univerze bo s tradicionalno dobrodošlico v študijsko leto pospremila mariborska študentska organizacija z informativno akcijo Dostop. Mapo z informacijskim gradivom Dostop bodo bruci prejeli ob prvem vpisu v sistem subvencionirane študentske prehrane. Hkrati jih bodo seznanili s številnimi aktivnostmi ter dogodki v jesenskem obdobju.

Z običajnim študijskim letom se vračajo tudi tradicionalne študentske zabave. Kako so študenti pogrešali normalni študij in obštudijsko zabavo nakazuje tudi to, da je prvi študentski torek na Štuku že popolnoma razprodan.

Toliko študentov je letos vpisanih

Novo študijsko leto se po podatkih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport začenja za približno 65.130 študentk in študentov na visokošolskem ter 10.000 na višjem strokovnem izobraževanju. Čisto prvo bo za nekaj manj kot 14.300 bruck in brucev ter za okoli 3500 študentk in študentov v višjem strokovnem izobraževanju.

Minister Papič jim je v poslanici zaželel uspešno študijsko leto, da bi potekalo v znamenju pridobivanja novih znanj in spoznanj, pa tudi raziskovalnih dosežkov ter visokošolske in znanstvene odličnosti. Ob tem je študente prosil naj odgovorno in dosledno upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, poroča STA.