Festival so organizatorji prvič izvedli v letu 2018 na Glavnem trgu v Mariboru, letos pa poteka na Trgu Leona Štuklja v Mariboru. Dogajanje se je danes pričelo ob 12.00 uri, trajalo pa bo vse do polnoči, jutri bo pričetek ob 10.00 uri, dogajanje pa se bo nadaljevalo do polnoči.

Prava točka za kulinarike

Na festivalu se predstavlja sedem slovenskih kraft pivovarjev Maister Brewery, Green Gold Brewing, Reset Brewery, Frizi Beer, Lobik Brewery, Rikon Brewery in Pivovarna Maribor, ki ponujajo 25 različnih vrst piva.

Obenem je mogoče pokušati burgerje in jedi z žara, ki jih prav tako pripravljajo domači mojstro, kot so Bootl’s Burgers, David’s Burgers in Wewillgrillyou, v soboto pa še Food truck Super pizza, ki bo ponudbo burgerjev dopolnil s picami.

Festivalsko dogajanje bodo popestrili tudi nastopi glasbenih skupin. Danes so se zvrstili nastopi skupin Joe & the Rhythm Boys, Invite ter Yu Generacija, v soboto 24. septembra pa bodo nastopili Strici iz ozadja, BrataZ in The Rocktors. Nastopi skupin se pričnejo ob 17. uri.