Bralec je Slovenskim novicam razkril, da je prodekan fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko na 150 naslovov poslal 74 kategorij osebnih podatkov 2300 študentov, zadevo pa po anonimni prijavi preiskuje tudi informacijska pooblaščenka.

Ob tem dodaja, da ne fakulteta, ne univerza oškodovanih študentov o incidentu nista obvestili, temveč ”skušata šikanirati in ugotoviti, kdo je podal anonimno prijavo”. Bralec še trdi, da poskušajo pristojni vse skupaj pomesti pod preprogo in izbrisati sledi.

Uveden inšpekcijski postopek

Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik je za medij potrdila, da informacije držijo. O opisanem dogodku so bili obveščeni 23. oktobra. ”Na to temo (smo) prejeli prijavo, na podlagi katere je bil zoper Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru uveden inšpekcijski postopek,’‘ je zapisala in dodala, da s strani fakultete obvestila o kršitvi varnosti osebnih podatkov niso prejeli. Ker je postopek trenutno še v teku, več konkretnih informacij o ugotovitvah ne morejo podati, še zapiše medij.

Tudi mi smo se na Univerzo v Mariboru obrnili z vprašanji o podrobnostih primera. Ko prejmemo odgovore, jih objavimo.