Mestna občina Maribor (MOM) je danes prejela odločbo II. stopnje Inšpektorata RS za okolje in prostor, v kateri je odločeno, da začasni montažni Mlečno-mesni paviljon na ploščadi nad Mariborsko tržnico ni črnogradnja.

Objekt trenutno ne potrebuje gradbenega dovoljenja

Inšpektorat v odločbi ugotavlja, da je v predmetni zadevi prvostopenjski organ za začasni montažni objekt napačno in nepopolno ugotovil dejansko stanje in da za tak tip objekta ne potrebuje gradbenega dovoljenja. Pritožba MOM in Mestnih nepremičnin prvostopenjskemu organu je bila tako utemeljena.

MOM je v začetku leta 2022 skupaj s podjetjem Mestne nepremičnine, d. o. o., na podlagi poslovne odločitve družbe Inversio gradnje d.o.o., da ne podaljša najemne pogodbe za Mlečno-mesni paviljon, začela z izvajanjem načrta, ki je skupaj z novimi vsebinami (dogodki, promocije) rešil izgubo prodajnega prostora v prejšnjem paviljonu.

MOM je v teh dneh že začela z rekonstrukcijo objekta na Koroški cesti 21, ki je nekoč že bil nepogrešljiv del mestne tržnice. Gre za zelo sodobno revitalizacijo prodajnega prostora, ki so ga Mariborčani nekoč že poznali kot sestavni del osrednje tržnice in si ga mestna tržnica vsekakor zasluži, so še sporočili iz občine.