Novi dekan Filozofske fakultete se zaveda, da ga odgovorna naloga štiriletnega mandata postavlja pred mnoge izzive. Čeprav Univerza v Mariboru blesti v raziskovalni dejavnosti, je v govoru dr. Friš povedal, da si bo Filozofska fakulteta še bolj prizadevala za prijavo na razpise domačih ter tujih projektov. »Dobra fakulteta lahko deluje samo z implementacijo raziskovalnega dela v pedagoško delo,« je povedal, uspešno delo ter mnogo razsvetljenskih raziskovalnih prizadevanj pa mu je zaželel tudi rektor Univerze v Mariboru, dr. Zdravko Kačič.

Vir: Facebook/Filozofska fakulteta Maribor, foto: Jože Pristovnik

Mariborska Univerza med najboljšimi

Da slednje drži, kažejo tudi nedavni rezultati Timesove mednarodne lestvice kakovosti univerz, na kateri se je Univerza v Mariboru prav z odličnim delom Filozofske fakultete na področju Arts&Humanities uvrstila v skupino 401+, kar pomeni, da spada med 400 najboljših univerz na svetu.

Filozofska fakulteta univerze v Mariboru formalno obstaja že 12 let, njena zgodba pa sega nekoliko dlje, v čas Pedagoške akademije pred 44 leti, iz katere so nastale Filozofska fakulteta, Pedagoška fakulteta ter Fakulteta za naravoslovje in matematiko.

Pred vrati je obnova

Temeljitih prizadevanj pa ne potrebujeta le pedagoško in raziskovalno delo, pred Frišem je še približno štiri milijone evrov vredna obnova stavbe, ki si jo Filozofska fakulteta deli s Pedagoško fakulteto ter Fakulteto za naravoslovje in matematiko.