Mariborski mestni tek, ki ga zadnjih nekaj let poznamo pod sloganom Maribor Laufa, bo tudi letos teka željnim omogočil, da se spoprimejo s traso po samem središču našega mesta.

Ostaja sporočilo #gibajmaribor

Organizator teka, Športna zveza Maribor, v sodelovanju z Mestno občino Maribor, že 7. leto organizira mestni tek, katerega značilnost je enostavna trasa skozi ulice strogega centra mesta Maribor.

V petek, 9. septembra, bo tek namenjen osnovnošolcem mariborskih OŠ, v soboto, 10. septembra, pa se bomo spopadli s 5 in 10 km razdaljo teka skozi samo mestno središče. Obe dolžini bosta potekali po isti trasi.

Kljub temu, da je tek organiziran kot tekmovalna prireditev, pa to zagotovo ni njegov edini oz. primarni namen. Kot vsako leto, želi Športna zveza Maribor k teku privabiti vse, ki jim rekreacija v vsakdanjem življenju veliko pomeni. Z udeležbo na teku pa tako vsi skupaj izkazujemo zavezanost zdravemu rekreativnemu duhu. Tudi letos zato ostaja sporočilo #gibajmaribor, s katerim Športna zveza Maribor že nekaj let spodbuja gibanje in rekreacijo. Vsak udeleženec teka bo tudi letos prejel brezplačno tekaško majčko in spominsko medaljo.

Dobrodošle tudi družine z otroki, letos sicer ena novost

Ker gre za kratek in enostaven tek, bodo tudi letos na teku dobrodošle družine z otroki (otrok v spremstvu starša teče brezplačno), teka pa se lahko udeležijo tudi skupine, ekipe ali poslovni kolektivi ter izkoristijo skupinsko prijavo.

Zadnji dan za prijavo je 7. september. Vse informacije pa najdete na www.gibajmaribor.si.

Novost letošnjega teka pa bo “Conti šprint”, kjer bodo vsakemu tekaču izmerili čas na ciljnem šprintu. Najhitrejši moški in ženska bosta prejela vsak svoj par tekaških copat.