Gostilna Pri treh ribnikih po le trimesečnem najemu vinske kleti znova ostaja brez najemnika in brez vsebine, poroča Večer, Mestne nepremičnine pa se tako spet podajajo v iskanje novega gostinca, ki bi prevzel celotno gostilno.

Priznano mariborsko gostilno je zadnje tri mesece vodilo družinsko podjetje Fabulist Dušana Kelbiča, priznanega vinskega svetovalca, ki je prostore gostilne Pri treh ribnikih izkoristilo za ponudbo lokalnih vin, sladic ter prigrizkov.

Trimesečni poskus oživljanja

Družinsko podjetje Fabulist Dušana Kelbiča je na razpisu Mestnih nepremičnin pred nekaj meseci edino oddalo zavezujočo ponudbo za začasni najem. Omenjeni razpis je zajemal najem spodnjega dela gostilne, kleti, sanitarij ter vrta.

Ob prevzemu gostilne je takrat Kelbič nakazal, da ne izključuje dolgoročnega zanimanja za najem gostilne, slednje pa so nakazali tudi v Mestnih nepremičninah, zato se poraja vprašanje, ali bo morda tudi v prihodnje gostilni vsebino dajal prav Kelbič. Evalvacija treh mesecev najema sicer nakazuje, da to najbrž ni verjetno.

Premalo obiskovalcev, ti pogrešajo hrano

Kot Kelbič sicer pove za Večer, obisk v gostilni ni bil najboljši, obiskovalci pa so pogrešali predvsem ponudbo hrane. Ob tem je dodal tudi, da sama stavba ni v najboljšem stanju, stroški ogrevanja pa pozimi preveč narastejo, da bi bilo Kelbičevi ekipi smotrno zgodno peljati naprej tudi v zimskih mesecih.

Kaj sedaj?

Po poročanju Večera se tako Mestne nepremičnine znova podajajo v iskanje gostincev, ki bi v priznano gostilno Ob treh ribnikih vdihnili življenje, ob tem pa pričakujejo fiksni znesek mesečne najemnine v višini 2680 evrov, kasneje pa tudi določene deleže prihodkov od prodaje na letni ravni.

Ob tem se morda gostilni obeta tudi sodelovanje z izobraževalnim sektorjem, natančneje s Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor, še nakažejo v Večeru.