Maribor

FOTO: Zgrožena Mariborčanka: V centru mesta beračijo skupaj s “shiranimi” kužki

Uredništvo , 03.08.23 ob 13:03

Poziv ljudem, naj odreagirajo, ker so po besedah zgrožene opazovalke psi žejni in shirani, vse z namenom boljšega zaslužka.

FOTO: Zgrožena Mariborčanka: V centru mesta beračijo skupaj s “shiranimi” kužki

Renata Jaušovec je na svojem Facebook profilu delila objavo o domnevni zlorabi psov v Mariboru. Kot je zapisala, je pretresena, šokirana, predvsem pa zelo žalostna. V centru mesta, na Jurčičevi ulici, je namreč srečala starejšo žensko, ki prosi za denar, okrog nje pa je sedelo šest ali sedem kužkov. Kot pravi, so zlorabljeni in tam z namenom čim boljšega zaslužka.

Takole je med drugim zapisala: “Pet do šest psov je ležalo na tleh, ne kot da spijo, ampak, kot da so mrtvi. Največji pes bernardinec je sedel skoraj na sredi ulice. Sedel je kot hipnotiziran. Kot da bi bil iz kamna – spomenik. Ni niti za tisočinko milimetra premaknil oči, kaj šele kakšen drug delček telesa. Mimoidoči ljudje so se mu približali do njegovega smrčka, pes se ni premaknil, niti z očmi. Kaj takega še nisem videla. Doma imam pse že več kot dvajset let in vem, kako reagirajo. Tisti najbolj trenirani psi ne okamenijo, kot ti psi. Prepričana sem, da so drogirani v želji  njihove lastnice do čim večjega zaslužka.”

Ko jo je opozorila, ji je ženska v njej neznanem jeziku nekaj zabrusila nazaj, ni je razumela. Oddala je prijavo na veterinarsko inšpekcijo, prav tako pa poziva vse, ki so bili priča temu dogodku, naj pokličejo na 112 in zahtevajo veterinarsko inšpekcijo in oddajo prijavo. Prijavo lahko pošljete tudi na [email protected]. “Prosim, bodimo glas teh ubogih kužkov,” je še zapisala.

Na Facebooku je slike in objavo delil tudi zavod Pit, ki je navedel, da so te pse že videli v Kopru, zdaj pa se očitno nahajajo v Mariboru.