Po obsežnem požaru v preteklem letu, ko je zagorelo v starem delu enote vrtca Pobrežje v Brezju, se lahko otroci vanj sedaj znova vrnejo. Včeraj je namreč potekala slovesna otvoritev obnovljene vrtčevske enote, ki je sedaj zgrajena po najnovejših standardih in normativih, delo pa je izvedlo podjetje NOAH, d.o.o., podjetje, ki se ukvarja z gradnjo montažnih hiš.

vrtec brezje

Foto: Mestna občina Maribor


Vrtec Pobrežje Maribor deluje na sedmih lokacijah, med katerimi je tudi enota Brezje, organiziranih ima 40 oddelkov v katere je vključenih 700 otrok, s čimer je to največji vrtec na območju Mestne občine Maribor.


Otvoritev prinaša dobrodošlo rešitev v problematiko vse večjega vpisa otrok iz mestne četrti Brezje-Dogoše-Zrkovci, kar je privedlo do potrebe po dodatnem prostoru, ki je z včerajšnjo otvoritvijo tudi zagotovljen.

Spomnimo, kaj se je dogajalo FOTO: Zagorel Vrtec Brezje, v intervenciji poškodovan en gasilec.

Vrtec znova varno in toplo okolje

Slavnostne otvoritve vrtca v Brezju se je udeležil tudi podžupan za področje arhitekture in prostora Mestne občine Maribor, Gregor Reichenberg, ki je ob tem poudaril: »Vrtec je institucija, kjer pustimo svoje otroke. Starš mora imeti občutek, da je v tem času otrok v varnem, toplem in primernem okolju.«

vrtec brezje

Foto: Mestna občina Maribor

Obnova vrtca je bila sicer v času požara že nekaj časa v teku, zato je bil požar še toliko bolj boleč, kasneje pa so v vrtcu nekaj dodatnih sredstev za obnovo po požaru pridobili tudi s pomočjo dobrodelne dražbe otroških izdelkov. O dražbi smo pisali v prispevku FOTO: Mali umetniki z dobrodelno dražbo zbirali denar za pogorel vrtec Brezje.