Maribor

FOTO: V UKC Maribor zbrali denar za kolesa za bolnike z rakom

Uredništvo , 06.11.23 ob 15:40

S pomočjo zakoncev, ki sta dobrodelno kolesarila od Maribora do angleškega Southamptona, jim je uspel cilj akcije.

FOTO: V UKC Maribor zbrali denar za kolesa za bolnike z rakom

Zakonca Alice in Žiga Erlač Shepherd sta v avgustu letošnjega leta dobrodelno kolesarila od Maribora do angleškega Southamptona za bolnike z rakom. Na svoji poti sta ozaveščala o raku, pomenu širitve registra darovalcev krvotvornih matičnih celic ter v sodelovanju s Slovenskim združenjem bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L in Univerzitetnim kliničnim centrom Maribor zbirala donacije za nakup sobnih koles za rehabilitacijo bolnikov na Oddelku za onkologijo in Oddelku za hematologijo in hematološko onkologijo.

Skupaj dobrodelno kolesarili po mariborskih ulicah

Njuno dobrodelno kolesarjenje je spodbudilo tudi zdravnike in drugo medicinsko osebje UKC Maribor, predstavnike Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, nekdanje bolnike z rakom, podpornike in donatorje, da so 23. septembra skupaj dobrodelno kolesarili po ulicah Maribora in z donacijami podprli nakup sobnih koles. Celotna akcija in ozaveščanje je odmevalo tako na socialnih omrežjih kot v medijih.

Iz UKC Maribor sedaj z veseljem sporočajo, da so dosegli cilj akcije. Skupaj z dobrodelnimi kolesarji, podjetji in posamezniki iz cele Slovenije so s SMS in TRR donacijami zbrali 6.000 €, kar je zadostovalo za nakup kakovostnih in za bolnike z rakom ustreznih 6 sobnih koles za oba oddelka.

Obenem je dobrodelno akcijo opazilo podjetje Hofer, ki je z donacijo 6 dodatnih sobnih koles poudarilo svojo družbeno odgovorno držo in s tem prispevalo k še boljši dostopnosti do bolnišnične rehabilitacije v UKC Maribor.

Zahvala vsem, ki so z dejanji pomagali doseči cilj

“Ob zaključku akcije in predaji sobnih koles bi se tako želeli zahvaliti vsem donatorjem, podpornikom in medijem, ki ste bili ključni za dosego našega cilja ter predstaviti pomembne dobrobiti akcije za bolnike z rakom, ki se zdravijo v UKC Maribor,” so sporočili iz UKC Maribor.

V ponedeljek, 6. novembra 2023, ob 13. uri je v parku pred Kliniko za ginekologijo v UKC Maribor potekala novinarska konferenca, na kateri so spregovorili različni govorci, med njimi prof. dr. Vojko Flis, dr. med., v. d. generalnega direktorja UKC Maribor, prof. dr. Nataša Marčun Varda, dr. med., strokovna direktorica UKC Maribor, Zlatko Roškar, dr. med., predstojnik Oddelka za hematologijo in hematološko onkologijo, UKC Maribor, Tamara Petrun, dr. med., namestnica predstojnice Oddelka za onkologijo, UKC Maribor, Kristina Modic, izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, ter Alice in Žiga Erlač Shepherd, kolesarja in pobudnika projekta.