Mesto jedro je danes, ob 17.30 uri, zažarelo v vsej svoji praznični lepoti, obiskovalcem pa v prihajajočih dneh obeta še mnogo doživetij.

Ulice že žarijo v čarobnih barvah

Prižig lučk v Mariboru ne označuje le začetka decembra, temveč tudi začetek prazničnega vzdušja v mestu. Letos so jih na Trgu svobode slavnostno prižgali otroci iz centra Pika. Osvetljene ulice, okrašeni trgi in utripajoče lučke ustvarjajo res čarobno okolje, ki vabi ljudi, da v teh prazničnih dneh še dodatno uživajo.

Čarobna vasica namenjena vsem generacijam

Glavni trg so tudi tokrat spremenili v čarobno vasico. Ta vključuje božično tržnico s hrano in pijačo ter božičnimi darili. V prihodnjih dneh bo tam ogromno doživetij za otroke, vsak vikend pa se bodo na trgu nahajali tudi DJ-i.

Poleg tega je na trgu tudi “Božičkova tovarna”, v kateri lahko otroci poganjajo kolo in s svojo energijo prižigajo lučke. Vključili so tudi 6d kino simulator, ki bo dodatna animacija za otroke in foto točke s čarobnimi božičnimi motivi.

Večje panoramsko kolo

Omembe vredno je seveda tudi novo panoramsko kolo, ki je letos visoko kar 33 metrov (deset metrov višje kot lani). V svojih 24 gondolah ima prostora za skupno 144 ljudi. Tokrat ga je prvič postavil slovenski ponudnik, Lunapark Muller.

Panoramsko kolo je boljše kot lansko, ki se je v času obratovanja ustavilo kar trikrat; enkrat zaradi vloma, dvakrat zaradi vremena.

Še več atrakcij

Zavod za turizem Maribor se je letos posvetil Trgu Leona Štuklja. Ponudba vključuje 14 praznično okrašenih hišk, v drugi polovici decembra pa se obeta tudi množica koncertov. Med drugim bo nastopili Slavko Ivančič, mlada skupine Take off, Hamo, Klon in Šank rock, Leopold I, Ice on Fire in Elvis Jackson.

Zelo bogat program pa ima tudi SNG Maribor. Napovedana so koledovanja, vožnje s kočijo, obisk Dedka Mraza, drsanje v Ledni dvorani in decembrska ponudba v Hiši stare trte.

V programu pa seveda ostaja, zdaj že tradicionalno, Vilinsko mesto. Vsi dogodki v sklopu tega ostajajo brezplačni, posebnost letošnjega leta pa so pripovedke in pripovedni projekti.

PREBERITE ŠE: DNEVNA: Zanimanja za drsališče v središču Maribora ni bilo, kje pa bodo drsališča v okolici?