Kot smo že poročali je včeraj nekaj po polnoči v garažni hiši trgovskega centra na Tržaški cesti v Mariboru zagorelo več vozil. Po zadnjih informacijah mariborske policijske uprave je pet vozil zagorelo v celoti, tri pa so bila v požaru še dodatno poškodovana. Po zadnji oceni in po opravljenem ogledu kraja požara, po nestrokovni oceni ocenjujejo, da je nastala škoda v višini 130.000 eur.

PREBERITE ŠE: FOTO: Takšno razdejanje je ostalo po požaru v garažni hiši

Po navedbah Uprave RS za zaščito in reševanje so v požaru poleg vozil zgoreli tudi reklamni panoji in električna napeljava na strehi. Ogenj so lokalizirali in pogasili gasilci Gasilske brigade Maribor in več prostovoljnih gasilskih društev.

Obstaja sum, da je na delu serijski požigalec

Na mariborsko policijo smo se obrnili z vprašanji o morebitni povezanosti s požarom, ki se je zgodil prejšnji teden na Teznem, kjer je prav tako gorelo nekaj avtomobilov. S policije smo prejeli odgovor, da v obeh primerih še intenzivno zbirajo obvestila in nadaljujejo s preiskavo. Ob tem še dodajo, da obstaja verjetnost, da bi v obeh primerih lahko šlo za istega storilca, a kot rečeno, oba primera še preiskujejo. ”Lahko pa dodamo, da je šlo v obeh primerih za različen način povzročitve načina požara,” še zaključijo.