Uvedba v delo na Medvedovi se je pričela že marca letošnjega leta, predvideno trajanje del je bilo v začetku 120 dni. Rok je za končanje obnove so tako napovedovali za 16. november. A vsa dela še sedaj niso dokončana. Kot nam pojasnijo na občini, je večji del sicer končan, manjka pa še končna prometna in hortikulturna ureditev ulice ter križišča Turnerjeva – Medvedova. Po zagotovilih izvajalca del pa naj bi bila končna dela zaključena do 15. decembra.

PREBERITE ŠE: FOTO: Medvedova in Koseskega kmalu v novi podobi

”Do bistvenega zamika je prišlo zaradi poletnih neurij, ki so oteževala dela na gradbišču ter zaradi odpravljanja posledic naravnih nesreč, ki jih je izvajalo podjetje, ki vrši tudi gradnjo Medvedove ulice,” nam razloge za zamudo del pojasnijo na občini.

Za zamude med drugim kriv tudi šum v komunikaciji

Na ulici se je uredila obnova vodovoda in fekalne kanalizacije, na novo se je zgradila meteorna kanalizacija in plinski priključki, kablirala se je elektrika in obnovili telekomunikacijski vodi. Na novo je urejena tudi javna razsvetljava in kompletna hortikulturna ureditev ter cesta, kjer sedaj velja nov prometni režim (skupni prometni prostor). Po navedbah Radio Maribor je pri obnovi električne napeljave med občino in Elektrom Maribor prišlo do šuma v komunikaciji.

Kot so za medij pojasnili na Elektru Maribor, jih občina namreč ni vključila v pripravo projekta, zato so morali obnovo napeljave načrtovati in izvesti kasneje, kar je privedlo tudi do podaljšanja roka del. Obnova Medvedove in pa Koseskega ulice, ki sta bili prvotno ocenjeni na skupno 2,1 milijona evrov, pa naj bi se podražili za 200 tisoč evrov.