Mestna občina Maribor (MOM) je po številnih kritikah obiskovalcev pred nekaj dnevi prejela še inšpekcijsko odločbo, da mora nemudoma urediti pohodno površino mosta na mariborski otok ter zasilno urejeno ograjo. Z občine so sporočili, da bodo takoj postopali in zagotovili obiskovalcem varnejši prehod.

Gre za začasno ureditev

V odločbi je bilo navedeno, da mora občina takoj po vročitvi odločbe fiksirati ograjo mostu na delih, kjer do sedaj ni bila izvedena na tak način ter da se nemudoma uredi tudi na določenih delih neravna pohodna lesena konstrukcija mostu. Na MOM so se končno odzvali in pojasnili, da bodo nemudoma uredili tako ograjo kot leseno pohodno površino, kjer so namestili talno oblogo.

Na občini so poudarili, da gre za začasno ureditev mostu in da bo ta dokončno urejen po koncu kopalne sezone.

Spomnimo: MOM je pristopila k obnovi mostu na Mariborski otok na začetku tega leta. Dela izvaja podjetje Senmed, s katerim je občina podpisala pogodbo v višini nekaj več kot pol milijona evrov. Dela bi moral izvajalec zaključiti do začetka letošnje kopalne sezone, a mu to ni uspelo. Kljub temu so kopališče odprli 3. julija, nekaj dni po sprva predvidenem odprtju. Številni obiskovalci so bili ogorčeni, ker je žičnata ograja na mostu pripeta le s plastičnimi vezicami, lesena pohodna površina pa sestavljena iz neenakomerno položenih desk in štrlečih vijakov.