Včeraj je bilo na Studencih cel dan izjemno pestro. Odvijala se je namreč že tradicionalna prireditev ”Studenčani Studenčanom”. Na njej ni manjkalo dobre hrane, iger in žive glasbe. V prijetnem vzdušju, mamljivih vonjavah in dobri družbi so ekipe pokazale svoje kuharsko znanje v pripravi štajerskih jedi na žlico po njihovi izbiri. Varovanci Doma Pod Gorco so pod vodstvom Majde Pušnik pripravili pasulj in bograč, gospod Marjan Kovač pa je brbončice zbranih razvajal s tisto pravo kislo juho.

Za hrano in pijačo je poskrbel tudi lokalni gostinec. Bootl’s s konca Šarhove je imel v svoji ponudbi hamburgerje, hotdoge in vso pijačo. ”Razen vina, saj vinarja na Studencih nimamo. Smo pa zato povabili vinarja Mukenauer,” pove Albin Anžel, predsednik komisije za društve in prireditve Mestne četrti Sudenci. Prireditve se je tako udeležila novo okronana vinska kraljica Maruša Mukenauer, ki je vino tudi točila in zbranim predstavila vinarstvo.

Prvič so priredili Studenške igre, vrhunec dogajanja pa koncert Parnega valjarja

Prvič so priredili tudi Studenške igre, na katerih so zmagali otroci Osnovne šole Janka Padežnika. ”Pri smučanju mora trojka na smučkah premagati pripravljen poligon, gosenica je igra, pri kateri se igralci postavijo v vrsto, mednje se postavi balon, ki pri premagovanju poligona ne sme pasti na tla. Studenčkanje pa sovpada s Studenci. Imamo maketo starodavnega studenca, kjer visi vedro, v katero se bo metalo žogice,” nam pravila iger pojasni naš sogovornik.

 

Poskrbljeno je bilo tudi za otroke z otroškimi napihljivimi igrali, sladkorno peno, kokicami in poslikavo obraza. Na prireditvi so se predstavila tudi studenška društva – kulturno, turistično in čebelarsko. Za vrhunec dogajanja pa je poskrbel Parni valjar – real tribute, ki je obiskovalce do večernih ur zabaval z največjimi hiti Parnega valjaka.

”Zelo smo zadovoljni, zagotovo je večji obisk, kot pretekla leta. Ljudje so se tekom dneva veliko menjavali in še kar prihajajo. Velika vzpodbuda tudi za naprej, nek eliksir, energija. Prepričan sem, da bomo v tej smeri nadaljevali. Ne samo na enakem nivoju, verjamem, da bomo še boljši, ” je ob začetku koncerta še povedal gospod Anžel.