Trgu svobode je bil letos prizorišče dogajanja Ane Mrzle Mariborske, ki je včeraj z ognjem in glasbo začarala Maribor. S predstavo Ples letečih ognjev se je tako zaključilo letošnje Vilinsko mesto. 

Predstava je bila nagajiva, v središču sta bila vilinca, ki znata leteti, ob tem pa se še strašansko rada igrata z ognjem. Mešali so se vroči plameni z ritmom glasbe, letenje na visečem trapezu in iskrivi triki pa so pospešili srčni utrip gledalcev. Ognjena vilinca sta namreč plavala po zraku kot v nenavadnih cirkuških sanjah, kjer magija zavrtinči zrak ter zaneti ogenj življenja in ljubezni.

Na trgu "ženska energija" 

Dogajanje na Trgu Leona Štuklja pa je na vrhuncu. Danes zvečer se obeta koncert, prežet z žensko energijo, saj bosta nastopili dve izmed najboljših slovenskih hip hop izvajalk, Masayah in Žena.

Masayah je mlada glasbenica iz Ankarana, ki se z glasbo ukvarja že od malih nog. Njena glasba je družbenokritična in se dotika tem, kot so mladostništvo, neenakost in diskriminacija ter zasvojenost s tehnologijo. Njena besedila so prepričljiva in iskrena, njen glas pa je močan in izrazit.

Žena je ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih hip hop izvajalk. Njena glasba je raznolika in se dotika različnih tem, od ljubezni in prijateljstva do družbenih problemov. Njena besedila so pristna in iskrena, njen glas pa je poln energije in emocij, zanjo značilen slang, s katerimi prikazuje utrip svoje generacije pa jo dela nezamenljivo.