Na Trgu svobode se odvija tradicionalna prireditev Lekarn Maribor Zdravje v vsak dom. Lekarniški farmacevti podajajo ljudem številne koristne informacije o pravilni in varni uporabi zdravil, kot tudi o preventivi in zdravem načinu življenja.

Med drugim potekajo brezplačne meritve sladkorja, krvnega tlaka, meritve vitaminsko-mineralnega statusa, holesterole, pletizmografije in druge meritve, na eni od stojnic poteka tudi  predstavitev in svetovanje o pravilni uporabi zdravilnih rastlin. Sprehodite se lahko tudi čez napihljiv model debelega črevesja.

Tudi letošnja prireditev je dobrodelna, saj so Lekarne Maribor in podjetje Farmadent z donacijo Zvezi prijateljev mladine Maribor poskrbele za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin, donirali pa so tudi defibrilatorje in prispevali Zavetišču za male živali Maribor. Za veselje otrok na prireditvi so na voljo številne animacije, delavnice in še veliko zabavnih aktivnosti.

Širok krog dejavnosti

Albin Turk, direktor mariborskih lekarn, nam je povedal, da to prireditev, ki je sedaj že petnajsta po vrsti, organizirajo za to, da ljudje vidijo, da v lekarnah niso samo tisti, ki izdajajo zdravila na recept. “Tukaj vidijo celotno dejavnost lekarn in lekarne se želijo predstaviti z vso svojo dejavnostjo.  Skrbimo za zdravje ljudi, poskrbimo tudi za otroke z dobrodelnostjo Od leta 2015 skupaj z Zvezo prijateljev mladine peljemo otroke iz socialno ogroženih družin na morje, doniramo pa tudi zavetišču za živali. Spet bomo poskrbeli za to, da redarji medobčinskega redarstva niso samo redarji, ampak tudi reševalci, kajti danes podeljujemo že četrti defibrilator, ki ga bodo imeli v svojih vozilih in v primeru kakšnega zastoja srca s tem rešijo življenje. To je torej zelo širok krog dejavnosti lekarn in prav je, da to ljudje to spoznajo.”