Na Mariborskem Pohorju se obeta več novosti. Na treh lokacijah bodo postavili novo urbano opremo in igrala. Pri umestitvi elementov sodelujejo Mestna občina Maribor, Marprom,  RRA Podravje – Maribor in partnerji projekta Doživetja Bolfenk.

Urbano opremo in igrala bodo postavili na treh točkah

Karmen Razlag, vodja sektorja za turizem na Regionalni razvojni agenciji za Podravje – Maribor, pojasnjuje, da gre za projekt, ki je financiran iz sredstev lokalne akcijske skupne TOTI LAS. Na razgledišču nad Kočo Luka bodo postavili klopco, tablo s fotografijo, ki prikazuje pogled s te točke, infotablo, podobo srca (fototočka) in v neposredni bližini Koče Planika stojala za kolesa.

Na Bolfenku, ob poti do tamkajšnje cerkvice, bo ob robu zelenega trikotnika Hortikulturno društvo Maribor uredilo potko, postavilo klopco, fototočko, informativno tablo, … ter zasadilo rastlinje. Ob tem bodo obnovili obstoječo energijsko točko pod cerkvijo, v skladu s sedmimi, ki so že obnovljene v gozdičku nad Pohorje Village Wellness & Spa Resort-u.

Na lokaciji pod hotelom Bellevue bodo postavili urbano opremo in igrala. Elementi, ki bodo postavljeni, so v skladu s Katalogom elementov urbane opreme na Pohorju.  Z deli so že začeli, če bo vreme dopuščalo, bo projekt zaključen še do konca septembra.