Vodstvo MO Maribor v teh dneh spet obiskuje mestne četrti. Danes so se mudili na Teznem, kjer so v uporabo predali otroška igrala. Prvi jih je preizkusil župan, ki je pokazal ravnotežne spretnosti.

Surovina pristopila samoiniciativno

Po tem, ko so tik za stavbo mestne četrti postavili fitnes na prostem, je danes Tezno bogatejše še za otroška igrala, ki so postavljena za avtobusno postajo med Dogoško in Panonsko.

V dveh letih smo postavili igrala po mestnih četrteh v skupni vrednosti okrog 800 tisoč evrov, približno 300 tisoč tega denarja smo dobila s podporo gospodarstva. Danes zato velika hvala Surovini in gospodu Juretu Fišerju. Ko so slišali za to akcijo, so se pri Surovini samoiniciativno odzvali, za kar se jim zahvaljujem,” je uvodoma dejal mariborski župan.

Ob priložnosti je predstavil še načrt igral, ki jih je v tem trenutku mogoče najti po mestni občini Maribor in so, kot je izpostavil, pravično razporejena povsod in ne le v Centru. “Upam, da bo zdaj tukaj več otrok, več smeha, več druženja in več spoznavanja lastnih meja,” je dejal.

Priložnost za pogovor z županom so izkoristili tudi neposredni sosedje. Ob postavitvi fitnesa na prostem so namreč ob njihovem bloku postavili zapornico, zato se srečujejo s težavami glede parkiranja. V tem času je fitnes na prostem postal zbirališče okoliških delinkventov, ki v poznih nočnih urah popivajo in razgrajajo, pogosto zato stanovalci podajajo prijave na policijo.

Začasno so težavo z vandali rešili z namestitvijo varnostnih kamer, težave s parkiranjem pa se bodo morali drugače lotiti.

Predstavniki Mestne občine bodo v teh dneh obiskali še MČ Ivan Cankar in KS Razvanje.