Danes se je na delovnem obisku v Mariboru mudila tudi ministrica za kulturo Asta Vrečko. Ogledala si je Rotovški trg, kjer ji je časovnico ter napredek del podrobneje predstavil mariborski župan Saša Arsenovič.

Zadovoljstvo s sodelovanjem

Dela potekajo odlično, v skladu z roki in dogovori. Na ministrstvu za kulturo smo zelo smo veseli, da se v Mariboru odvija projekt in ko bo končan, bo to zagotovo zelo velik doprinos za mesto,” je dejala ministrica.

Notri bodo različne kulturne vsebine, največji pa bosta seveda knjižnica in pa umetnostna galerija Maribor, ki take prostore potrebujeta in si jih seveda zaslužita,” je še komentirala.

Ministrica je še ocenila, da ministrstvo in občina v tem primeru zelo dobro sodelujeta in kar se tiče projekta Rotovž verjame, da bo delo ob dobrem sodelovanju potekalo tudi naprej.

“Kmalu bodo vsi objekti varni”

Navdušenja pa ni skrival niti župan: “Zelo sem vesel, da nas je pri gradnji največjega infrastrukturnega kulturnega  projekta v Sloveniji obiskala tudi gospa ministrica.

Dela potekajo v skladu s pričakovanju, kar pomeni, da smo velikokrat naleteli tudi na kaj nepričakovanega. Vendar zahvaljujoč dobrim partnerjem izzive sproti rešujemo,” je še pojasnil.

Točka, ko bodo vsi objekti varni, po mnenju župana ni več daleč: “Ko bo ta gradbena jama zaščitena, bomo lahko še z večjim veseljem spremljali novogradnjo, ki bo ne samo povezala kulture kot take, temveč bo tudi medgeneracijska točka.”