Maribor

FOTO: Maribor zajelo sneženje, ki bo vztrajalo celo noč

Uredništvo , 05.12.23 ob 20:44

Koliko snega lahko pričakujemo do jutri zjutraj? Snežilo naj bi celo noč …

FOTO: Maribor zajelo sneženje, ki bo vztrajalo celo noč

Severovzhod Slovenije, vključno z Mariborom, je zvečer zajelo sneženje. Snežilo naj bi celo noč, vendar bo količina padavin majhna. Sneg se že prijema cestišč, zato bodite previdni, zjutraj pa je priporočeno, da si budilko raje nastavite prej, da lahko vožnjo prilagodite vremenskim razmeram.

Ponoči bo predvsem Štajersko, Koroško in Prekmurje prekrila tanka snežna odeja. Količina padavin bo majhna, zato bo večinoma zapadlo le kakšen centimeter ali dva snega. Sneženje bo nekoliko izrazitejše na skrajnem severovzhodu države, kjer se lahko nabere dobrih 5, zlasti po gričevjih morda tudi 10 centimetrov snega, so napovedali na Meteoinfo Slovenija.

Prihajajoče dni bo suho, za konec tedna otoplitev

Padavine bodo do jutra že večinoma ponehale. Oblačnost na Primorskem se bo trgala, tam bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem od 1 do 5 °C. V sredo bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno in ponekod po nižinah lahko tudi megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 11 °C.

V četrtek in v petek dopoldne bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, predvsem v Ljubljanski kotlini lahko večji del dneva. V petek popoldne se bo pooblačilo, na Primorskem bo več oblakov že prej. V soboto bo oblačno in večinoma suho.

Ob koncu tega in na začetku prihodnjega tedna pa se bo občutno ogrelo. Otoplitev bo izrazitejša v višjih legah, kjer bodo temperature lokalno presegle 10 stopinj Celzija, medtem napovedujejo na Meteoinfo Slovenija.

Občutno toplejši zrak bo lahko v prvi polovici prihodnjega tedna z jugozahodnim vetrom segel tudi v nekatere nižine. V bolj prevetrenih krajih se lahko ogreje do 15 stopinj Celzija, medtem ko bo v zatišnih legah ostalo razmeroma hladno s temperaturami malo nad ničlo.