Maribor

FOTO: Kako napreduje sanacija historičnih prehodov v našem mestu?

Sara Jagodič, 18.09.22 ob 05:20

Mariborska občina je že pred enim letom pričela z obnovo historičnih prehodov v našem mestu.

FOTO: Kako napreduje sanacija historičnih prehodov v našem mestu?

Potem ko smo v uredništvu opozorili na številne dotrajane ulice in ceste v našem mestu, ki bi zaradi številnih lukenj in neučinkovitih sanacij potrebovale celovito obnovo, nas je bralec opozoril na še eno “črno piko” v samem strogem mestnem jedru. Gospejno ulico namreč, ki povezuje Orožnovo in Slovensko ulico.

Z obnovo treh prehodov že zaključili

Asfaltna podlaga ulice je na številnih mestih načeta in dotrajana, pojavljajo se luknje, stanje pa se še poslabša ob deževnem vremenu. Gre sicer za enega historičnih prehodov, ki si jih je občina prizadevala urediti v sklopu celovite obnove strogega mestnega jedra.

Z obnovo so pričeli avgusta lani, za dela pa namenili 365 tisočakov. Najprej je bila predvidena sanacija Splavarskega, Žičkega in Minoritskega prehoda, kjer je obnova predvidevala celovito sanacijo komunalne infrastrukture in tlakovanja. Dela naj bi bila zaključena do lanske jeseni.

Mestna občina Maribor bo še v tem letu obnovila tudi prehode in uličice nad Koroško cesto v smeri Mestnega parka, za kar pravkar pripravlja projektno dokumentacijo. Urejeni bodo Tkalski in Volkmerjev prehod ter Gospejna, Barvarska in Lekarniška ulica,” so ob tem napovedali na Mestni občini Maribor.

Ker nekateri navedenj še čakajo na obnovo, smo na mariborsko občino naslovili vprašanja, kako slednja napreduje.