Deželak Junak se je tudi letos podal na pot in zbira denar za dobrodelne namene. S svojo ekipo je na pot krenil 31. maja in je do danes opravil že dve etapi in danes zjutraj ob 7. uri se je lotil tretje.

Deželak bo danes prepotoval naslednje slovenske kraje: Slovenj Gradec, Dravograd, Muta, Radlje ob Dravi, Ruše, Bistrica ob Dravi, Maribor, Rače, Slovenska Bistrica, Tepanje, Slovenske Konjice, Poljčan, Majšperk. Kje se bo še ustavil, lahko preverite na tej povezavi.

Tudi Mihov prijatelj ni pozabil nanj

Po krajšem postanku v Ljudskem vrtu in pri Marcosu Tavaresu se je odpravil proti železniški postaji, kjer so ga pričakali mladi in stari. Med njimi pa je bil tudi njegov prijatelj Damjan Murko ter mu ob tem posvetil pesem.

Dobrodelna avantura se nadaljuje

Iz Maribora je krenil naprej proti Račam in nato nadaljevali proti Slovenski Bistrici ter v Tepanje. Miho na poti čaka še kar nekaj presenečenj in zanimivih gostov, obljubljajo na Radio 1. Dan bo zaključil v Majšperku. Do 9. junija bo kot že vsa leta doslej zbiral sredstva za otroke v stiski, ki si počitnic ne morejo privoščiti.

Murku pa se so na železniški postaji pridružili tudi mladi bobnarji, najmanjši, ki se obiskujejo vrtec, in nekaj predstavnikov mariborske porodnišnice, ki so se še posebej zahvalile za Deželakovo dobrodelnost.

Pošlji SMS POMAGAM1 ali POMAGAM5 na 1919 že zdaj! Z vsakim poslanim SMS-om boš doniral 1 EUR ali 5 EUR; če pa bi želel donirati več, pošlji mail na: [email protected]