Maribor

Epeka: Pred mednarodnim dnevom mladih tudi o trajnostnem svetu

Uredništvo , 09.08.23 ob 09:32

Dogodek, ki ga ob tem dnevu organizira Epeka, bo izveden na Mariborskem otoku.

Epeka: Pred mednarodnim dnevom mladih tudi o trajnostnem svetu

Združenje Epeka prireja dogodek v petek, dan pred uradnim datumom, ko praznujemo mednarodni dan mladih, prireditev v  ta namen. Kot so sporočili, bo dogodek izveden na Mariborskem otoku, ki spada pod Naturo 2000; naravovarstveno omrežje Evropske unije in eno največjih svetovnih varstvenih območij.

Združeni narodi so leta 1999 leta 12. avgust razglasili za mednarodni dan mladih in ga namenili razpravljanju o različnih vprašanjih, povezanih z mladimi, in opozarjanju na njihovo pomembno vlogo v družbi. Letošnja tema Mednarodnega dneva mladih je Zelena znanja za mlade: Na poti k trajnostnem svetu.

Ob 9. uri je v petek zbor na mariborski avtobusni postaji, od koder se boste s številko 8 odpeljali na Mariborski otok. Tam vas čaka kar nekaj programa, med drugim si boste otok ogledali z gozdarjem, izvedli pa bodo tudi delavnico projekta SEID na temo zelenega socialnega podjetništva s študenti FDV in profesorjem dr. Tomažem Deželanom in docentko Karolino Babič. Po kosilu bo sledil spust s kajaki od rta Mariborskega otoka do Pristana.

Dogodek je brezplačen. Več informacij dobite na spletni strani na www.epeka.si. Predhodne prijave za spust s kajaki so obvezne, prijaviti pa se je mogoče na na [email protected].