Maribor

Dravska vila zapušča Maribor, županstvo izdalo prepoved priveza

Uredništvo , 02.09.23 ob 09:30

Ladjica ni več dobrodošla pri mestnih oblasteh.

Dravska vila zapušča Maribor, županstvo izdalo prepoved priveza

Dravska vila je že kar nekaj časa priklenjena samevala ob nabrežju reke Drave. Kot smo že poročali pred nekaj meseci, ladjica ni več dobrodošla pri mestnih oblasteh, zato se naj bi preselila v drug kraj. To je sedaj tudi uradno, saj je njen lastnik, podjetnik Marjan Krajnc, za Radio Maribor potrdil, da je županstvo izdalo prepoved priveza na Lentu.

Premestili jo bodo na drugo lokacijo

Marjan Kranj je potrdil, da nimajo več dovoljenja za privez, niti za plovbo. “Imamo nalog, da moramo ladjo iz Maribora umakniti“. Ob tem niti ne ve, kakšni so za to razlogi. “To ve samo župan, saj obrazložitve, zakaj bi jo morali umakniti, ni. Gre za diktat, da naj plovilo umaknemo,” pravi lastnik, ki je mnenja, da morajo narediti prostor za plovila nekoga drugega.

Dravsko vilo bodo tako premestili na drugo lokacijo, ne vedo še, kam, vendar imajo odprtih več možnosti. Tako bi lahko ladjo premestili v Ljubljano, na Ptujsko jezero, možni lokaciji pa sta še po poročanju Radia Maribor Hrvaška ali pa Srbija. “Vrnili se bomo s kakšno ladjo, ko bo to mesto spet postalo normalno,” še pove lastnik ladje, ki se zaradi poteze MOM počuti izgnan iz mesta.