Prebivalci Pobrežja se že nekaj časa sprašujejo, kaj nastaja ob Osnovni šoli Draga Kobala. Nekdanji travnik namreč počasi prekriva novogradnja. Za kakšno gradnjo gre, kdo je investitor in kdo izvajalec, kakšna je časovnica projekta in kako bo novogradnja videti?

Kot razkrije obvestilo na ograji nastajajoče objekta, je investitor ter izvajalec novogradnje mariborsko podjetje Primius gradnje d.o.o., letošnji prejemnik Štajerskega gospodarskega oskarja za najboljše mikro in malo podjetje.

Direktor podjetja Primius gradnje Primož Pinter nam tako pojasni, da se podjetje trenutno nahaja tik pred pridobitvijo gradbenega dovoljenja, po pridobitvi slednjega pa bo gradnja potekala približno eno leto.

»V skladu z našimi običaji bo tudi objekt Primius Pobrežje montažen objekt, kar nam omogoča hitrejšo gradnjo, bolj natančno gradnjo, ki je hkrati bistveno bolj okoljsko neoporečna kot gradnja na nam vsem znan klasični način,« razlaga Pinter.

Foto: Primius gradnje d.o.o.

»Za omenjen način gradnje je vsaj pri izvedbi gradbenih del potrebnih približno vsaj petkrat manj oseb kot pri klasičnem načinu gradnje,« dodaja in pove, da je ob prisotnosti manjšega števila ljudi pri izvedbi objekta tudi manj priložnosti za človeške napake, ki so sicer sestavni del našega sveta.

Za kakšen objekt sploh gre?

Kot nam pove Primož Pinter, ob Osnovni šoli Draga Kobala tako nastaja majhen butični večstanovanjski objekt s kletjo, pritličjem ter štirimi etažami.

»V kletni etaži se bodo nahajala parkirna mesta in shrambe v sklopu vsakega stanovanja,« nastajajočo novogradnjo opisuje Pinter in nadaljuje:

»Pritlična etaža in etaže višje so namenjene stanovanjem. Le ta bodo dvo- ali trosobna stanovanja. Vsa stanovanja vsebujejo lože, pritlična stanovanja imajo atrije, ki so orientirani na vzhod, jug ali zahod.«

Foto: Primius gradnje d.o.o.

Energetsko premišljena stanovanja

Ob tem nam direktor podjetja Primius gradnje zaupa še, da bo vseh stanovanj v objektu 25. Doda še, da bo objekt uvrščen v vrh energetskega razreda B, kar bo kupcem omogočalo nizke obratovalne stroške.

V objektu Primius Pobrežje bo 25 stanovanj.

»Za ogrevanje bodo skrbele individualne toplotne črpalke, za sveži zrak pa ob odpiranju oken lokalno prezračevalni sistem Blauberg.«

Cene stanovanj že znane

Novogradnja tako v Maribor vnaša novo stanovanjsko ponudbo, stanovanja objekta Primius Pobrežje pa bodo na voljo že kmalu. »Cenik je že izdelan. Cene stanovanj se bodo gibale od 163.000,00 eur do 211.000,00 eur z vključenim DDV,« še pove Pinter.

Cene stanovanj se bodo gibale od 163.000,00 eur do 211.000,00 eur z vključenim DDV.

Ob tem direktor podjetja Primius gradnje izpostavi, da se objekti njihovega podjetja od ostalih ločijo po nekaj ključnih značilnostih. »Največja prednost pred ostalimi konkurenčnimi projekti je v naši natančnosti in kakovosti izvedbe. Smo edini investitor v Sloveniji, ki svojim kupcem vedno predamo individualno in ne zgolj skupno bančno garancijo za skrite napake,« pojasnjuje ter nadaljuje:

»Za unovčitev skupne bančne garancije more biti nekakovostno izvedenih 50 % stanovanj ali več. Težko je unovčiti takšno garancijo, saj investitorji kljub vsemu nekaj uspejo izvesti kakovostno. Unovčljiva je samo v primerih, ko je večstanovanjski objekt pretežno ena sama napaka.«

Foto: Primius gradnje d.o.o.

»V primeru individualnih bančnih garancij je vsako stanovanje zgodba zase. S tem kupcem sporočamo, da kupujejo preverjeno kakovost, s tem jim zagotavljamo tudi dolgoročno ohranjanje vrednosti in mirnost v očeh naših kupcev, kar nam pomeni ogromno oziroma vse,« zaključi.