Europark praznuje 22. rojstni dan, prihodnji mesec bo praznoval tudi obisk že 140-milijontega obiskovalca. Ob posebni priložnosti so se zahvalili zvestim obiskovalcem in skrbnim zaposlenim. Danes so za štirinožne prijatelje odprli pasjo vilo ter napovedali odprtje trgovin Hugo in Boss ter Slowatch. Ob 22. obletnici so pripravili pester rojstnodnevni program, ki bo potekal od ponedeljka, 22. avgusta, do sobote, 3. septembra. Obiskovalci se lahko med drugim razveselijo zabave z ogledali, nagradnih iger, koncertov BQL & BUDALE in Žana Serčiča ter celotno popoldne za najmlajše.

140 milijon obiskovalcev in več kot 2000 dogodkov

Mineva 22 let od ustanovitve Europarka 23-tega avgusta 2000. Kot je povedala center managerka Simona Mandl, ki že dvanajst let vodi največje nakupovalno središče severovzhodne Slovenije, so rezultati zelo dobri kljub vsem izzivov, ki sta jih prinesli ti dve vmesni leti. Europarkovi obiskovalci so zvesti, zato je obisk skladen tudi z načrti in pričakovanji pomembnega štajerskega trgovskega centra. Čez dober mesec dni bodo v Europarku pozdravili že 140-milijontega obiskovalca, kar center managerka pripisuje zvestim nakupovalcem, ki se vedno znova vračajo.

V 22. letih je bilo v največjem štajerskem nakupovalnem središču prirejenih več kot 2000 različnih dogodkov. “Vse to nam ne bi uspelo brez truda tisoč zaposlenih in brez truda ekipe, ki stoji za mano,” je poudarila Simona Mandl in se ob tem vsem najlepše zahvalila. V Europarku so veseli, da lahko odlično nakupovalno izkušnjo in pestro dogajanje zopet ponujajo v polnem obsegu, saj si potrošniki želijo pristnih doživetij v nakupovalnih središčih.

Danes odprli tudi pasjo vilo za štirinožne prijatelje

Še naprej si želijo ustvarjati moderen videz in prijetno okolje, v katerem bi se obiskovalci dobro počutili, zato so v zadnjih letih izvedli kar nekaj investicij. Na tleh so zasijale nove ploščice, zamenjali so tekoče stopnice v gostinskem predelu ter dokončali prenovo strehe. Načrtujejo tudi odpiranje novih trgovin. “Pred nami je odprtje trgovin nemškega modnega koncerna Hugo in Boss. Širše od gravitacijskega območja nakupovalnega središča Europark bosta to edini ‘monobrand’ trgovini te znamke, zato verjamemo, da se ju bodo obiskovalci zelo razveselili,” je razložila Simona Mandl in poudarila, da so dobri rezultati produkt tega, da se je priznano podjetje odločilo za lokacijo v njihovem trgovskem centru.

Kmalu načrtujejo tudi odprtje trgovine Slowatch z ročnimi urami in nakitom priznanih blagovnih znamk. Ravno danes so pri vhodu 2 odprli Pasjo vilo, ki bo štirinožnim prijateljem nudila varno, čisto in prijetno zatočišče. V njej je prostor za enega psa. Prav raznolika ponudba 120 trgovin in gostinskih lokalov je tisto, zaradi česar se obiskovalci v Europark radi vračajo.

Poslanstvo Europarka je sodelovanje z lokalno skupnostjo in podpiranje projektov, ki pozitivno vplivajo na okolje in prebivalce Maribora. Podpirajo številne športne, kulturne, izobraževalne in dobrodelne dogodke, med njimi Zlato Lisico in Festival Lent. Pri razvoju ponudbe veliko pozornost namenjajo tudi okoljevarstvu, zato so letos postali ponosni partner projekta Mbajk. Ta občanom nudi možnost izposoje koles na različnih točkah po mestu, ena od izposojevalnic koles je svoje mesto našla prav pred Europarkom ob avtobusni postaji. “Projekt je izjemno uspešen in res smo ponosni, da je v Mariboru uspel tako uspešen zagon, želimo, da se ta mreža še samo razširi,” je ob tem dodala center managerka.

BQL, Žan Serčič, nagrade in cel popoldan za najmlajše

Ob 22. obletnici so pripravili pester rojstnodnevni program, ki bo potekal od ponedeljka, 22. avgusta, do sobote, 3. septembra. Za zabavo bodo letos poskrbele popačene podobe v ogledalih in nagradna igra, v kateri bodo obiskovalci lahko osvojili darilne bone Desetak v skupni vrednosti 2.200 evrov. V trgovinah in lokalih so 2. in 3. septembra pripravili rojstnodnevne popuste in številne ugodnosti. V petek, 2. septembra, ob 17. uri ne zamudite koncerta fantov BQL & BUDALE na osrednjem prireditvenem prostoru. V soboto, 3. avgusta, ob 11. uri pa bo za čudovito vzdušje poskrbel Žan Serčič z bendom. Sobotno popoldne bo namenjeno najmlajšim, ki se bodo zabavali na koncertu Romane Krajnčan, ustvarjalnih delavnicah in otroški predstavi.

S privlačnimi dogodki bodo tudi v prihodnje skrbeli za odlično nakupovalno izkušnjo in zabavna doživetja. “Septembra pripravljamo razstavo zelišč in gob ter jesensko-zimsko modno revijo. Veselimo se, da bomo po dveh letih oktobra spet izvedli razstavo malih živali in dan požarne varnosti, ki vedno privabita veliko število obiskovalcev. Organizirali bomo tudi martinovanje, festival medu in še marsikaj drugega,” je povedala vodja marketinga Vanja Bele Kovačič. Dodala je še, da so se obiskovalci navadili na redne letne dogodke in se jih radi udeležujejo, saj so lepa priložnost za druženja in srečevanja. Ob organizaciji dogodkov pa vedno sledijo prav željam obiskovalcev.

Center managerka Simona Mandl se je še ob koncu navezala na pereče vprašanje o plačljivosti parkirišč in povedala, da še glede tega niso sprejeli nobene poslovne odločitve. Ob tem je poudarila, da je parkiranje namenjeno samo obiskovalcem trgovskega centra, razen, ko so napovedane nevihte. Takrat odprejo garažno hišo in poskrbijo za varnost jeklenih konjičkov vseh, ki bi zanje iskali zavetišče.