Priznanega slovenskega podjetnika Iva Boscarola z Mariborom veže posebna vez, saj je Boscarol v letu 1982 prav v Mariboru služil svoj vojaški rok. Več kot 40 let kasneje želi uspešen slovenski poslovnež globalne prepoznavnosti Mariboru s svojimi investicijami in načrti povrniti nekdanji sijaj.

Eno od Boscarolovih mariborskih investicij je osvetlila tudi današnja tiskovna konferenca v Mercator centru Tabor II, na kateri je priznani podjetnik Ivo Boscarol v imenu družbe Boscarol d.o.o. razkril svoje načrte za trgovski center ter za Maribor, skupaj s predstavniki družbe Mercator, Jernejo Kastelic in Urbanom Plestenjakom ter ravnateljico Srednje šole za trženje in dizajn Tanjo Lakoše ter Urošem Meža iz podjetja BRIT d.o.o. pa je predstavil praznično dogajanje, ki se v Mercator centru Tabor II obeta v decembru.

Boscarol že začenja z obnavljanjem taborskega Mercator centra

Boscarol je tako napovedal, da bo taborski Mercator center ob živahnem dogajanju deležen tudi potrebnih obnov kot so saniranje razpok, obnova fasade, prepleskanje tal v garaži ter izris novih črt za parkirna mesta, napovedal pa je še, da se na vzhodni strani centra obeta med 15 in 20 polnilnic za električne avtomobile, ki bodo polnjenje omogočile tudi okoliškim prebivalcem.

Mercator center na Taboru pa ni edina mariborska investicija podjetja Boscarol, saj ima ta v svoji lastni tudi trgovski center City, v katerem so že na voljo pisarne za oddajo.

»V prihodnje bomo naša vlaganja širili, a bomo vse, kar bomo počeli, naredili na način, da nam bo nekoliko tudi všeč in ne bo prvo in osnovno vodilo zgolj dobiček,« poudarja Boscarol, ki obljublja, da bodo Mariboru povrnili nekdanji sijaj, s svojimi investicijami pa bodo, kot upa, poskrbeli, da bo na delo v tujino migriral vsaj kak avtomobil ali avtobus manj.

Boscarol obljublja tudi turistični preporod

Ob tem je Ivo Boscarol namignil tudi, da podjetje Boscarol d.o.o. načrtuje tudi vstop v regionalni turizem, še posebej pa se zanimajo za potencial zelenega Pohorja. Uspešni podjetnik zaenkrat glede podrobnosti ostaja skrivnosten, razkriva pa, da kot podjetje že sodelujejo z Mestno občino Maribor.

Boscarol v Mercator centru na Taboru prireja svoja decembrska doživetja

Podjetje Boscarol d.o.o., je kot lastnik tako pripravilo bogat program dogodkov za vse generacije, ki se bodo odvijali vse do konca leta.

Minulo soboto so lahko tako otroci uživali v prihodu Miklavža, v nadaljevanju pa se obetajo brezplačne otroške delavnice peke prazničnih piškotov, ki bodo potekale v soboto, 9. 12., in soboto, 16. 12., od 10. do 13. ure, ter v petek, 22. 12., in petek, 29. 12., od 17. do 19. ure.

Otroci bodo lahko pod vodstvom pripravili in okrasili svoje piškote, ki jih bodo lahko odnesli domov ali pojedli na licu mesta. Poleg tega jih bo obiskala tudi zimska vila, ki bo z njimi zapela in zaplesala ter jim podelila praznične želje.

Če pa ste bolj naklonjeni drugim vrstam umetnosti, potem vas v petek, 15. 12., od 17. do 19. ure v Mercator centru na Taboru vabijo na praznične kreativne delavnice v sodelovanju s Srednjo šolo za trženje in dizajn Maribor.

Na delavnicah boste lahko izdelali svoje praznične tatuje, glinene izdelke, rožice iz balončkov ali 3D natisnjene okraske. Delavnice so primerne za vse starosti in so brezplačne.

Ravnateljica Srednje šole za trženje in dizajn Tanja Lakoše

Obeta se tudi Božiček s kočijo

Praznično dogajanje bo zaključil vrhunec, velika božična zabava, ki se bo odvila v soboto, 23. 12. ob 11. uri. Takrat se bo v trgovskem centru oglasil tudi Božiček, ki bo prišel s svojo kočijo in konjički, s katerimi se boste lahko popeljali.

V obdobju od 16. 12. do 30. 12. pa je na voljo tudi brezplačno zavijanje daril za kupce Mercator centra Maribor, in sicer od ponedeljka do petka od 14:00 do 20:00 ure, ob sobotah pa od 10:00 do 20:00 ure.

Poleg tega boste lahko posneli svojo praznično fotografijo v foto stojnici, se pogreli z božičnim kakavom s smetano in se zabavali z znanim glasbenikom Dejanom Dogaja, ki bo poskrbel za smeh in dobro razpoloženje.