Jutri bo sprva precej jasno z meglo po nižinah. Čez dan se bo v hribovitem svetu zahodne Slovenije pooblačilo, drugod bo še večinoma sončno. Krepil se bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, v alpskih dolinah in na planotah Notranjske do -3, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 8 do 14, ob morju do 16 stopinj Celzija. Pri nas se bodo temperature gibale med 0 in 12 stopinj Celzija.

V noči na petek bo na zahodu začelo deževati, v petek pa se bo dež razširil nad večji del Slovenije, ob morju lahko tudi grmi. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 1000 in 1400 metri. V soboto bo sprva občasno še rahlo deževalo, popoldne pa se bo oblačnost umikala, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje. Tudi v petek in soboto pri nas ne bo preveč toplo. Za Martinovo bo v Mariboru med 2 in 8 stopinjami Celzija. Napovedane pa so tudi padavine.

Bo za Martinovo na Pohorju padla kakšna snežinka?

Ker se je meja sneženja v Sloveniji v zadnjih dneh spustila, smo se na Agencijo za okolje obrnili z vprašanjem, ali bo tudi Mariborsko Pohorje pobelil sneg. Kot nam pojasni Luka Ravnik dežurni prognostik na ARSO, bi na Pohorju lahko padla kakšna snežinka. ”V soboto popoldan so še možne plohe, po umiku predhodnih glavnih padavin. V tem hladnejšem zraku to pomeni, da bi lahko na vrhu imeli kakšno snežno ploho, ki bi lahko pobelila Pohorje. Recimo nekje nad 1100 metri nadmorske višine,” nam pojasni in doda, da bodo padavine v obliki ploh, ki bodo hitro prešle, zato debele snežne odeje zagotovo ne bo.