Lovrenc na Pohorju

Začeli z deli na Šolski ulici

Damjan Veršič, 05.02.24 ob 03:20

Ulica, ki vodi do Osnovne šole Lovrenc na Pohorju, bo imela po prenovi povsem drugačno podobo.

Začeli z deli na Šolski ulici

Občina Lovrenc na Pohorju je 1. feburarja začela izvajati gradbena dela na Šolski ulici. Ker ta ulica vodi do osnovne šole, prosijo udeležence, ki uporabljajo to cesto, za dodatno previdnost.

Dela bodo izvajali po fazah, in sicer bodo najprej začeli rekonstruirati del ceste od šole do Križne cerkve (ob šolskem parku). V času del bo tam popolna zapora ceste. Na tem delu je postavljena kovinska varnostna ograja, ki ločuje gradbišče od pločnika in predstavlja koridor za varno gibanje peščev. Ostali promet po Šolski ulici (od uvoza pri bivši banki do šole) pa bo potekal dvosmerno. Ker je ulica zelo ozka, prosijo voznike za previdnost in strpnost. "Če je le možno, naprošamo starše, ki vozite otroke v šolo, da uporabite urejeno parkirišče pri vrtcu oziroma, da otroci izstopijo na avtobusni postaji pri Križni cerkvi ter nato pot nadaljujejo po zavarovanem koridorju za pešce po pločniku do šole. V primeru, da boste kljub temu otroke pripeljali do šolskega vhoda po Šolski ulici, pa poskrbite, da otrok varno izstopi iz vozila in prečka cesto," so zapisali v občinski upravi. 

Istočasno bodo obnovili fekalno kanalizacijo in vodovodne priključke 

Župan občine Lovrenc na Pohorju Marko Rakovnik nam je pojasnil, da bodo v okviru rekonstrukcijskih del izvedli obnovo vozišča ter izgradnjo meteornega kanala. Istočasno bodo obnovili fekalno kanalizacijo ter vodovodne priključke. "V delu trase opuščamo obstoječi mešani fekalni kanal, postavljamo novo javno razsvetljavo in pristopamo k izgradnji pločnika. S pravilno izvedbo gospodarske javne infrastrukture (ločeno fekalno in meteorno kanalizacijo) bomo preprečili prevelik vtok vode v fekalno kanalizacijo in s tem izboljšali učinek čiščenja čistilne naprave."

Dela morajo biti končana do 30. junija

Prva faza rekonstrukcije Šolske ulice (ob šolskem parku) bo potekala predvidoma en mesec, nato pa se bodo dela etapno pomikala po Šolski ulici navzgor. 

Pogodbeni rok za izvedbo del je 30. junij letos. Vrednost investicije je dobrih 250 tisoč evrov (z DDV). Občina sredstva v celoti zagotavlja iz občinskega proračuna.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51