Petkovo sneženje je bilo  v občini Lovrenc na Pohorju še prav posebej radodarno snegom. V središču kraja je zapadlo od 15 do 20 centimetrov snega, kar je bilo ravno dovolj, da se je Boris Črešnar odločil, da tudi v letošnjem letu na travniku pri osnovni šoli uredi okoli 1,5 kilometra dolgo tekaško progo, na kateri je mogoče teči tako v klasični kot drsalni tehniki. 

Lovrenc je znan po bogati tekaški tradiciji 

"Zadnjih nekaj let zmeraj ko zapade sneg, sedem na motorne sani, se dogovorim z lastniki travnikov in uredim progo. Včasih se proga obdrži samo nekaj dni, lani se je recimo cel mesec. Letos se bo zagotovo še vsaj dva dni," nam je povedal Črešnar. Kot dodaja, je Lovrenc poznan po bogati tekaški tradiciji, tudi sam večkrat teče na smučeh. "V Lovrencu je nekoč deloval klub, v katerem je bilo vsaj 50 otrok. Pripadam generaciji, ki je bila vzgojena s tekom na smučeh, zdaj pa je tega vedno manj." Proga, ker gre za ravninski del, sicer ni primerna za alpsko smučanje. 

[[image_1_article_62530]]

Osnovna šola ima danes zimski športni dan 

Interes za tek na smučeh je med Lovrenčani dokaj velik. Velikokrat, zlasti ob nedeljah, na progo pridejo cele družine, veliko pa je tudi posameznikov, predvsem starejših. Progo bodo z veseljem, če bo seveda dopuščalo vreme, preizkusili tudi učenci tamkajšnje osnovne šole, in sicer v okviru predmeta šport oziroma pri izbirnih predmetih. Osnovna šola Lovrenc na Pohorju ima sicer danes zimski športni dan. Nekateri učenci se bodo sankali pri pajštvi in na Hojnikovem bregu, drugi drsali v mariborski Ledni dvorani in smučali na Mariborskem Pohorju.