Lovrenc na Pohorju so včeraj pobelile prve snežinke, ki so njihovemu trgu blizu zdravstvenega doma, kjer je vsako prvo soboto v mesecu tržnica s ponudbo lokalnih izdelkov, dale še bolj čarobno in zimsko podobo.

To soboto, 2. decembra, bo od 17. ure dalje na trgu pestro praznično dogajanje. Otroci bodo lahko napisali pismo Božičku in ga oddali v Božičkov nabiralnik, se z njim fotografirali in kaj sladkega pojedli ter popili topel čaj. Božiček bo pisma prebral, želje prečesal in otrokom še pred božičem poslal uradna potrdila, da je pisma prejel. Tisti, ki bodo želeli naknadno oddati pismo v Božičkov nabiralnik, bodo lahko to storili še vsak dan do ponedeljka, 11. decembra. Takrat bodo pisma zbrali in jih poslali na pot k Božičku.

Na stojnicah bo pestra lokalna ponudba, zbrane pa bo pozdravil in nagovoril lovrenški župan Marko Rakovnik. Sledil bo prižig lučk na trgu, isti dan pa se bodo v sklopu javne razsvetljave prižgale še ostale praznične luči po lovrenški občini.

Prazničnih dogodkov in prireditev ne bo manjkalo

V teh dneh v Lovrencu sicer že potekajo praznični dogodki in prireditve. Danes ob 19. uri bodo v prireditvenem centru odprli razstavo Domačnost in lovrenška mitološka bitja, ki jo je pripravila Foto sekcija PD Lovrenc na Pohorju. V soboto ob 18. uri bo v Kulturnem domu Jožeta Petruna miklavžev koncert glasbene skupine Tackani. V nedeljo ob 17. uri  pa na istem prizorišču potopisno predavanje Cvetke Arl o portugalskem delu Camina z naslovom Moja pot – moja izbira.

V torek, 5. decembra, bo od 17. ure dalje v lovrenškem kulturnem domu miklavževanje. Na ogled bo predstava Jelkin čudež, otroke pa bo obdaril Miklavž s svojim spremstvom. Več večjimi dogodki omenimo še prireditev ob 90-letnici vrtca in novoletni bazar, ki bosta v športni dvorani 7. decembra. V župnijski cerkvi bo tradicionalna maša za čebelarje ob godu sv. Ambroža, v kulturnem domu pa lutkovna predstava Sovic. Božiček bo otroke obiskal na božično-novoletnem sejmu na tržnični ploščadi pred Manco v petek, 15. decembra. 22. decembra se obeta še koncert Mešanega pevskega zbora Rosika, dan kasneje pa bo v kulturnem domu Božično-novoletno voščilo Godbe PGD Lovrenc na Pohorju.