Če bo vreme vzdržalo, bo danes v Lovrencu na Pohorju vsakoletna čistilna akcija, katere namen je pobrati smeti in odpadke ob cestah, po jarkih, ob potokih, gozdovih in podobno. Organizator akcije je Občina Lovrenc na Pohorju, ki sporoča, da bo zbirališče občanov, ki se želijo pridružiti akciji, ob 8. uri na prireditvenem prostoru, kjer bo izhodišče za vse skupine.

"Vljudno vabimo vsa društva, zavode, podjetja in posameznike, da se nam pridružite in da s skupnimi močmi poskrbimo za čisto okolje naše občine," sporočajo iz občine. 

[[image_2_article_64264]]

Vse udeležence naprošajo, da se primerno obujejo in oblečejo, po končanem čiščenju bodo zanje pripravili malico. Ob 10. uri bodo v Kulturnem domu Jožeta Petruna vrteli animirani film za otroke Zajčja šola: Velika kraja jajc. 

Lani so pobrali osem kubičnih metrov odpadkov 

Lanske čistilne akcije v Lovrencu se je udeležilo 70 občanov, med drugim so sodelovali tudi osnovna šola, Lovska družina Puščava, PGD Lovrenc na Pohorju, domače planinsko društvo, turistično društvo, gorska reševalna služba, ribiška družina, vojni veterani in posamezniki. Skupno so nabrali osem kubičnih metrov odpadkov, največ na posameznih divjih odlagališčih ob potokih, gozdovih, …